Garam masala-kartofler
Brug garam masala i curryretter, dhal eller til at pifte grøntsager eller en yoghurtdressing op.
3-4 personer
Ingredienser
- Af Louisa Lorang
- 1 kg kartofler, kogte
- og skåret i grove tern
- olivenolie
- 1 spsk smør
- 1 løg, hakket
- 200 g spinat
- 2 spsk garam masala
- salt
- Garam Masala
- 1 lille glas
- 1 spsk stødt koriander
- 1 spsk knust spidskommen
- 1 tsk stødt kardemomme
- ¼ tsk stødt nellike
- ½ tsk kværnet sort peber
- ½ tsk stødt kanel
- 1 tørret laurbærblad, knust
- ½ tsk stødt gurkemeje
Sådan gør du
- Steg kartoflerne i olie og smør på en varm pande i 3-4 minutter. Kom løg ved, og sauter i 2-4 minutter. Tilsæt spinat, og lad den falde sammen. Kom garam masala i, og steg igen i 2-3 minutter, til det hele dufter, men uden at krydderiet brænder.
- Smag til med salt, og server straks som tilbehør til lam, kylling eller fisk. Eller som krydrede kartofler i samosas.
- Tip: Du kan gøre det helt perfekt og vælge hele krydderier, riste dem, knuse dem og så blande. Ellers kan du bare blande krydderier, der allerede er stødt.