Opskrift på Garam masala-kartofler

Garam masala-kartofler

Brug garam masala i curryretter, dhal eller til at pifte grøntsager eller en yoghurtdressing op.

3-4 personer

Ingredienser

  • Af Louisa Lorang
  • 1 kg kartofler, kogte
  • og skåret i grove tern
  • olivenolie
  • 1 spsk smør
  • 1 løg, hakket
  • 200 g spinat
  • 2 spsk garam masala
  • salt
  • Garam Masala
  • 1 lille glas
  • 1 spsk stødt koriander
  • 1 spsk knust spids­kommen
  • 1 tsk stødt karde­momme
  • ¼ tsk stødt nellike
  • ½ tsk kværnet sort peber
  • ½ tsk stødt kanel
  • 1 tørret laurbærblad, knust
  • ½ tsk stødt gurkemeje

Sådan gør du

  1. Steg kartoflerne i olie og smør på en varm pande i 3-4 minutter. Kom løg ved, og sauter i 2-4 minutter. Tilsæt spinat, og lad den falde sammen. Kom garam masala i, og steg igen i 2-3 minutter, til det hele dufter, men uden at krydderiet brænder.
  2. Smag til med salt, og ­server straks som tilbehør til lam, kylling eller fisk. Eller som krydrede kartofler i samosas.
  3. Tip: Du kan gøre det helt perfekt og vælge hele krydderier, riste dem, knuse dem og så blande. Ellers kan du bare blande krydderier, der allerede er stødt.