Sommerruller med gomadressing
Goma er en japansk dressing lavet med bl.a. sesam. Dressingen kan købes i asiatiske eller velassorterede supermarkeder – eller online. Den er god at have i baghånden til en hurtig salat eller som dip til sprøde grøntsager. Men du kan også sagtens lave gomadressing selv. Det er faktisk supernemt at lave sin egen gomadressing. Her får du en god opskrift på lækre sommerruller med gomadressing til:
Sommerruller med gomadressing
Let ret til 3-4
Goma:
2 spsk sesamfrø
¼ lille løg
50 g gulerod, skrællet
½ fed hvidløg
¼ dl risvineddike (eller mild hvidvinseddike)
½ dl soja
1 dl smagsneutral olie, f.eks. vindruekerneolie
1 tsk flydende honning
1-2 spsk mayonnaise
Fyld:
4 portobellosvampe lidt olie til stegning, f.eks. kokosolie
2 spsk hoisinsauce (eller soja og lidt sukker)
½ bundt forårsløg
2 avocadoer
2 gulerødder
2 håndfulde kål, snittet
2 håndfulde koriander
1 stor håndfuld mynte
rispapir
bløde salatblade
Goma:
- Rist sesamfrøene på en tør, varm pande, til de hopper og dufter (ca. 1 minut). Lad dem køle lidt.
- Blend sesamfrø med løg, gulerod og hvidløg, til det er finthakket.
- Tilsæt eddike og soja, og blend igen.
- Tilsæt olie lidt ad gangen, så gomaen bliver fyldig som mayonnaise.
- Vend honning og mayonnaise i.
Fyld:
- Rist svampene gyldne i olie på en varm pande Kom hoisinsauce ved, og lad dem glasere. Vær obs på at de ikke brænder. Skær dem i skiver inden servering.
- Snit forårsløg fint.
- Skær avocadoerne i skiver, og guleroden i tynde strimler, gerne med juliennejern.
- Udblød rispapiret i koldt vand. Det skal blive blødt men ikke helt slattent. Fordel salatblade, svampe, urter og grønt på rispapiret, og rul sammen. Skær gerne rullerne over i to.
- Server rullerne med goma og gerne en dejlig salat til.
- Eller server alle ingredienserne på fade, og rul ved bordet (udblød da rispapir a la minute, ved bordet).
TIP: Du kan købe rispapir i de fleste supermarkeder og i asiatiske specialforretninger.
Kyllingesalat med goma
Du kan også bruge gomadressing til salater. Prøv f.eks. denne lækre kyllingesalat med goma:
HOVEDRET TIL 2
15 MINUTTER
2 kyllingebryster
salt
100 g risnudler
SALAT:
½ bundt forårsløg, snittet
¼-1/2 blomkålshoved, i mindre stykker
1 romainesalat, snittet
1 dl bællgede sojabønner (mukimame)
3-4 spsk gomadressing
limebåde
Sådan gør du:
- Kog kyllingen i saltet vand i 8-9 minutter. Sluk, og lad den trække i 5 minutter. Pluk den.
- Hæld kogende vand over nudlerne, og lad dem trække, indtil de er møre. Skyl dem i koldt vand, når de er møre. Gentag processen, hvis behov, men pas på, de ikke bliver overtilberedte.
- Salat: Tag lidt forårsløg fra til pynt. Vend blomkål, salat, forårsløg, kylling og sojabønner med dressingen.
- Servering: Anret nudler i dybe tallerkener. Top med salat og forårsløg, og servér straks med limebåde til.