Gransyltede sild
Gran giver en fantastisk smag af jul og kan bruges i både det søde og salte køkken.
4-6 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 25 min.
- Trækketid for eddiken: 3 dage
- Koge-/bagetid: 20 min.
- Graneddike:
- 1 dl friske grannåle (se tips)
- ¼ l lagereddike (uden farve)
- Sild:
- 500 g friske silde-fileter
- 1 tsk. gransalt (se opskrift)
- friskkværnet sort peber
- 2 dl graneddike
- 1 dl vand
- 1 dl sukker
- 10 sorte peberkorn
- 1 tsk. gransalt
- 1 tsk. sennepsfrø
- 1 rødløg
- Tilbehør: rugbrød og evt. smør
- Graneddike: Blend grannåle og eddike grundigt i ca. 1 min.
- Læg låg på, og lad det trække i 3 dage – og gerne op til en uge. Si eddiken, og opbevar i køleskab.
- Sild: Tænd ovnen på 160 grader. Klip finnerne af sildefileterne, og krydr dem indvendigt med gransalt og peber. Luk dem, og læg dem på et stykke bagepapir i et ovnfast fad.
- Kog en lage af gran-eddike, vand, sukker og krydderier. Tag gryden af varmen, og tilsæt fintsnittet rødløg.
- Hæld den varme lage med rødløg over sildene, og sæt fadet i ovnen i 12-15 min., til sildene er 65 grader indeni.
- Servér sildene varme, lune eller kolde med rugbrød og evt. smør.