Græsk burger

Lækker græsk burger med tzatziki

Så er der dømt feriestemning i køkkenet - vi har skruet op for de græske krydderier og hvidløg i denne lækre græske burger - selvfølgelig med en cremet tzatziki til.

Græsk burger med tzatziki til 4 personer

Total:30 minutter

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Stegetid: 8 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 4 pitabrød
  • 500 g hakket oksekød (eller lammekød, max 10%)
  • 2 fed hvidløg (knust)
  • 1 spsk frisk oregano (eller 1 tsk tørret)
  • 4 store tomater (skiver eller både)
  • 1 rødløg (tynde skiver)
  • 100 g fetaost
  • evt. salatblade
  • frisk mynte
  • Tzatziki:
  • 1 agurk
  • 4 dl græsk yoghurt
  • 1 fed hvidløg (knust)
  • 1 spsk citronsaft
  • salt og peber

Sådan laver du græsk burger med tzatziki

  1. Ælt kødet sammen med hvidløg, oregano, salt og peber og form det til 2 flade bøffer.
  2. Tzatziki: Vask agurken, halvér den og skrab kernerne ud. Riv den groft og rør den sammen med yoghurten. Smag til med hvidløg, citronsaft, salt og peber.
  3. Steg bøfferne på en grillpande eller pande med lidt olie i 3-4 min. på hver side.
  4. Anret med lune pitabrød (brug brødristeren), tzatziki, grønsager, feta og mynte.