Grillede fiskespyd

Grillede fiskespyd med pancetta, squash og pestobrød

Genial gæstemad til mange, da spydene let kan laves i forvejen og opbevares på køl.

4

Ingredienser

  • 16 bambusspyd eller træspyd til grill
  • 500 g kulmule – eller anden hvid fisk, bed om et tykt stykke filet
  • friskkværnet peber
  • 16 skiver pancetta eller bacon
  • 1 surdejsbrød – eller andet hvidt brød af god kvalitet
  • 1 glas basilikumpesto, ca. 250 g
  • ½ dl god olivenolie
  • flagesalt og peber
  • tilbehør:
  • 2 squash
  • lidt olivenolie
  • flagesalt og peber

Sådan gør du

  1. Læg bambusspyddene i blød i lunkent vand i ca. tyve minutter. Skær kulmulen ud i 16 firkanter af nogenlunde ens størrelse, og vikl et stykke bacon omkring hver fisk.
  2. Skær skorpen af brødet, og skær brødet ud i store tern på nogenlunde samme størrelse som fisken. Bland olien med pestoen, og vend brødternene heri, så alle sider er dækkede. Sæt skiftevis et stykke brød og et stykke fisk på spyddene, så der er to af hver på hvert spyd.
  3. Grill fiskespyddene på grillen i ca. 2 minutter på hver side, eller indtil brød og bacon er sprødt.
  4. Skær squashene i tynde skiver, pensl med olie og drys med lidt salt og peber. Grill squashene et par minutter, og servér sammen med fiskespyd.
  5. Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter og Hjemmet.dk.