Grillede rejer med hjemmerørt hvidløgsmayo
Rejer med skal er en nem og meget lækker ting at lægge på grillen. Her har vi marineret rejerne i rigeligt citron, olivenolie og hvidløg. Husk, at rejerne skal marinere en times tid, inden de grilles, og at de kun skal ramme grillens varme ganske kort for at få den bedste smag. Hvidløgsmayonnaisen er perfekt til at dyppe dem i bagefter.
4 personer
Total:20 minutter
Ingredienser
Grillede rejer
- 500 g rejer med skal
- 2 citroner
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie
Hjemmerørt mayonnaise
- 2 æggeblommer
- 1 tsk flagesalt
- saft af ½ citron
- 1 tsk sød fransk
- sennep
- 1 fed hvidløg
- 2 dl olivenolie
Tilbehør
- 2 citroner
- 1 lille bundt persille
- 1 baguette
Sådan gør du
- Bland rejerne med presset citronsaft, presset hvidløg og olivenolie, og lad dem trække i marinaden en times tid.
- Mayonnaise: Kom æggeblommer, flagesalt, citronsaft, sennep og presset hvidløg i en skål. Pisk gradvist olien i, og pisk indtil du har en tyk, cremet mayonnaise.
- Rejer på grill: Varm grillen godt op. Halver citronerne, og grill dem, til de har flotte grillstriber. Grill rejerne 1-2 minutter på hver side.
- Server rejerne med grillede citroner, hjemmerørt mayonnaise og baguette.