Spareribs på grill med perfekt hjemmelavet øl-marinade
Lav de bedste grillede spareribs med en god, hjemmelavet marinade. Få her en nem opskrift på svineribben med øl-barbecue-sovs, hvor kødet koges forinden, så grill-tiden afkortes. TIP: Server resten af barbecuesaucen til de færdige grillede ben. Husk mange servietter og evt. en lille skål med vand, man kan dyppe fingrene i.
4
Ingredienser
Gode ben - til spareribs
- 1 ½-2 kg svineribben
- 8 peberkorn
- 1 laurbærblad
Barbeque
- 2 dl ketchup
- 3 dl Guinness øl
- 4 spsk flydende honning
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 3 spsk Worcestershiresauce
- 2 spsk dijonsennep
- 2 spsk tørret chipotlechili
- salt og peber
Tilbehør
- en god grøn salat
- Gode ben: Kog svineribbenene i rigeligt vand med hele peberkorn og laurbærblad i en halv time under låg. Hæld vandet fra, og lad ribbenene afkøle.
- Barbecue: Kom ketchup i en gryde sammen med øl og flydende honning. Pil løget, og riv det fint ned i gryden. Pil hvidløg, og pres det ned i gryden. Tilsæt Worcestershiresauce, sennep og chili, og krydr med salt og peber. Tænd for varmen, bring blandingen i kog, mens der røres rundt. Skru ned for varmen, og kog saucen indtil den tykner. Rør i den undervejs.
- På grillen: Pensl ribbenene med marinaden, og grill dem i 2-3 minutter på hver side. Pensl evt. med mere marinade, mens der grilles.