Skøn grøn pizza med ramsløgspesto
Hjemmelavede pizzaer smager bedst og er lette at lave. Denne er uden tomatsovs,men med smag af dejligt søde grøntsager og ikke mindst den lækre hjemmelavede pesto med ramsløg. Her får du den lækre opskrift på en vegetarisk pizza med ramsløg:
4-6 personer
Total:1 time
Ingredienser
- Ramsløgspesto:
- 50 g ramsløgsblade
- 50 g revet parmesanost
- 30 g pinjekerner
- 1½ dl olie, gerne en nøddeagtig rapsolie eller mild olivenolie
- 2 tsk. citronsaft salt
- Pizzadej:
- 25 g gær
- 3 spsk. olivenolie
- ¾ tsk. salt
- 2½ dl lunken vand
- 6 dl speltmel
- Pizzafyld:
- 1 bundt asparges
- 2 dl ricotta
- 1 dl ramsløgspesto
- 2 friske mozzarellaer a 130 g
- 4 spsk. revet parmesanost
- 80 g friske urter og salater f.eks. brøndkarse, basilikum og merian peber
Sådan laver du vegetarisk pizza med ramsløgspesto
- Miks alle ingredienserne til pestoen i en minihakker. Smag til med salt. Hvis pestoen er for tyk, kan du spæde op med lidt vand. Hæld det i en rengjort krukke med tætsluttende låg, og opbevar i køleskabet.
- Smuldr gæren i en skål, og tilsæt olie, salt og lunkent vand. Rør melet i, og bland til en klæbrig dej. Lad det hæve under et klæde i 30 min. Forvarm ovnen til 250 gr. Lad bagepladen stå i ovnen, så den bliver varm.
- Del dejen i 4-6 dele, og rul ud til tynde pizzaer. Læg dem på bagepapir. Knæk den nederste del af aspargesene af, og flæk dem på langs.
- Smør ricotta og pesto på bundene. Top pizzaerne med asparges, mozzarella og parmesanost. Krydr med salt og peber.
- Bag hver pizza i 7-10 min. ved midterste ovnribbe, indtil de er gyldne. Bag pizzaerne på den varme bageplade. Anret pizzaerne med krydderurter og salater over.
5 fantastiske opskrifter på pizza & den perfekte pizzadej
-
Den bedste pizzadej
-
Pizza med kartofler, rygeost, timian og trøffelolie
-
Pizza med parmaskinke, rucola, aubergine og gedeost
-
Klassisk pizza med friske tomater, mozarella og basilikumolie
-
Pizza med løg, svampe, blåskimmelost og sorte oliven
-
Sød pizza med mascarpone, ferskner, hindbær og hvid chokolade