Skøn grøn pizza med ramsløgspesto

Skøn grøn pizza med ramsløgspesto

Hjemmelavede pizzaer smager bedst og er lette at lave. Denne er uden tomatsovs,men med smag af dejligt søde grøntsager og ikke mindst den lækre hjemmelavede pesto med ramsløg. Her får du den lækre opskrift på en vegetarisk pizza med ramsløg:

4-6 personer

Total:1 time

Ingredienser

  • Ramsløgspesto:
  • 50 g ramsløgsblade
  • 50 g revet parmesanost
  • 30 g pinjekerner
  • 1½ dl olie, gerne en nøddeagtig rapsolie eller mild olivenolie
  • 2 tsk. citronsaft salt
  • Pizzadej:
  • 25 g gær
  • 3 spsk. olivenolie
  • ¾ tsk. salt
  • 2½ dl lunken vand
  • 6 dl speltmel
  • Pizzafyld:
  • 1 bundt asparges
  • 2 dl ricotta
  • 1 dl ramsløgspesto
  • 2 friske mozzarellaer a 130 g
  • 4 spsk. revet parmesanost
  • 80 g friske urter og salater f.eks. brøndkarse, basilikum og merian peber

Sådan laver du vegetarisk pizza med ramsløgspesto

  1. Miks alle ingredienserne til pestoen i en minihakker. Smag til med salt. Hvis pestoen er for tyk, kan du spæde op med lidt vand. Hæld det i en rengjort krukke med tætsluttende låg, og opbevar i køleskabet.
  2. Smuldr gæren i en skål, og tilsæt olie, salt og lunkent vand. Rør melet i, og bland til en klæbrig dej. Lad det hæve under et klæde i 30 min. Forvarm ovnen til 250 gr. Lad bagepladen stå i ovnen, så den bliver varm.
  3. Del dejen i 4-6 dele, og rul ud til tynde pizzaer. Læg dem på bagepapir. Knæk den nederste del af aspargesene af, og flæk dem på langs.
  4. Smør ricotta og pesto på bundene. Top pizzaerne med asparges, mozzarella og parmesanost. Krydr med salt og peber.
  5. Bag hver pizza i 7-10 min. ved midterste ovnribbe, indtil de er gyldne. Bag pizzaerne på den varme bageplade. Anret pizzaerne med krydderurter og salater over.