Grøn fuldkornsrisotto
Det tager lang tid at lave en fuldkornsrisotto. Men det er tiden værd. Nyd denne grønne version, der virkelig smager af dansk sommer.
Grøn fuldkornsrisotto til 4 personer
Ingredienser
- 3 dl fuldkornsris
- 3 fed hvidløg
- 1 løg
- olivenolie
- 1 dl hvidvin
- ca. 2 l grøntsagsboullion
- eller hønsebouillon
- Tilbehør til fuldkornsrisotto:
- 10-12 små perleløg, gerne røde
- 3 dl frisk bælgede ærter
- 150 g babyspinat
- 150 g ricotta
- 50 g revet parmesan
Sådan laver du grøn fuldkornsrisotto
- Skyl risene. Hak hvidløg og løg fint. Sauter hvidløg og løg i olivenolie på en varm, dyb pande. Kom ris ved, og sauter 1 minuts tid, uden at noget af det tager farve. Hæld vin på, og kog op. Tilsæt bouillon lidt ad gangen, og rør jævnligt i risene. Det tager ca. 1½ time for risene at blive møre, så vær tålmodig.
- Tilbehør: Halver de små løg, og tilsæt dem de sidste 3 minutter. Giv ærterne 1 minut, og spinaten ½. Rør til sidst ricotta i, og smag til med salt og peber. Tag panden af varmen, og vend parmesan i. Server straks.