Gryderet med okse og aubergine

Gryderet med oksekød og aubergine

Skøn gryderet med oksekød, som hele familien vil kunne lide. Gryderetten indeholder kun 600 kcal. pr. portion, men smagen er helt i top.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    600 Kcal

Gryderet til 4 personer

Total:45 minutter

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • 4 tomater
  • 4 løg
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 700 g hakket oksekød 3-7%
  • 1 dåse flåede tomater
  • 3 spsk balsamico
  • 3 spsk soja, f.eks. tamari
  • 1 dåse tomatpure (140 g)
  • 30 g mørk chokolade, 70%
  • 4 laurbærblade
  • 1 peberfrugt, grøn
  • 100 g ost 17% (alm. skæreost eller primadonna light)
  •  2 skiver rugbrød

Sådan laver du gryderet med oksekød

  1. [600 kcal pr. person]
  2. 1/ Skær auberginen i små firkanter, og del tomaterne i otte både hver.
  3. 2/ Skræl løgene, og skær dem i små både, eller hak dem fint. Svits løgene i olivenolien. Hak hvidløget, og tilsæt det til løgene. Kom kødet i, og lad det simre under låg nogle minutter.
  4. 3/ Tilsæt aubergine, tomat, flåede tomater, balsamico, soja, tomatpure, mørk chokolade, laurbærblade og peberfrugt skåret i strimler.
  5. 4/ Lad retten simre under låg 20-25 min. Rør løbende.
  6. 5/ Servér retten pyntet med revet ost og frisk persille og med halve skiver ristet rugbrød.