Sådan laver du den perfekte menu til juleaften
Her byder vi på en klassiske julemiddag med et par spændende variationer. De brune kartofler er skiftet ud med dobbeltstegte kartofler, og rødkålen har fået selskab af en frisk & lækker grønkålssalat med pærer og valnødder. Andestegen er den gode gamle langtidsstegte og ris a la manden har Claus Meyer stået for. Velbekomme!
Julemiddagen juleaften skal helst indfri alle vores forventninger, men det kan være svært at få det hele til at klappe med både andesteg, brune kartofler, rødkål og sovs - for slet ikke at tale om ris a la manden til dessert. Her giver vi dig 6 superlækre juleopskrifter, der nemt hjælper dig i mål med den perfekte julemiddag.
SE OGSÅ: Sådan laver du julemaden uden stress
6 opskrifter til julemiddagen:
Langtidstegt and
Juleaften skal alle vores forventninger helst indfries. Ikke mindst på madfronten. Her er det langtidsstegt and, der både er blevet brun og sprød.
Dobbeltstegte kartofler
Servér dobbelstegte kartofler til julemiddagen, der er langt nemmere at lave end brunede kartofler.
Er du mere til de helt klassiske brunede kartofler, så finder du opskriften her
Brun sauce
Denne suce er smagt til med gastrik. En indkogt æbleeddike, der kan erstatte smør og fløde.
Grønkålsalat
Et sundt indslag til julebordet. Grønkålssalat med pærer og valnødder.
Rødkål
Det smager 100 gange bedre at lave rødkålen selv, og det giver en vildt god effekt at krydre den godt med kanel. Den kan sagtens laves et par dage før, så den er klar til anden juleaften.
Meyers risalamande
Den her risengrød er doseret til at blive brugt til risalamande, så risengrøden er mere lind og ikke så tung. Det betyder, at du ikke behøver at røre så meget fløde i den - og derfor er den lettere og smager bedre.
Tilbehør til din julesteg
-
Nemme brunede kartofler, der ikke brænder på
-
Rødkål med æbler
-
Sprød rødkålssalat med ingefær, ristede nødder, pærer og dadler
-
Brun sovs på andefond
-
Sauce til and, gås, kalkun, flæskesteg og ribbensteg
-
Brun sovs
-
Æbler med gele til julemaden
-
Ribsgelé
-
Syltede valnødder med appelsin
-
Salat med rødkål, figner og valnødder
-
Sprød rødkålsalat med honning, ingefær og æble
-
Rødkålssalat med druer, appelsin og pekannød
-
Æblekompot med jordskokker
-
Waldorfsalat
-
Rosenkål med julesalat, granatæblekerne og friske æbletern
-
Sprød kålsalat med blåbær og appelsin