Hestebønne-hummus
Hummusen er dejlig til kebab, på bruschetta til forret, som sandwichcreme, tapas, eller bare at spise med brød og salat.
4
Ingredienser
- 500 g friske hestebønner
- 2 dl olivenolie
- salt og peber
- 2 fed hvidløg
- ca. 1 spsk frisk grøn chili, plus lidt til pynt
- 1 spsk spidskommen, ristet
- Et stort bundt bredbladet persille
- et stort bundt marokkansk mynte
- et stort bundt koriander
- ½-1 citron, saften og fintrevet gul skal heraf
Sådan laver du hestebønne-hummus:
- Hestebønnerne blancheres kort i lidt velsaltet vand. Dræn, men gem vandet, og mos bønnerne i en foodprocessor med olivenolie, salt, peber, hvidløg, chili og spidskommen. Kør til det er en lidt klumpet creme. Brug evt. lidt af kogevandet til at få den cremede konsistens. Kom det meste af krydderurterne i med stilke, hvis de ikke er for grove, og kør, til de er hakket. Smag til med salt og citronsaft.
- Anrettes med olivenoliedryp, urter og chili, og brød til at dyppe i hummusen.
- Hvis du ikke kan få friske hestebønner kan du bruge de kæmpestore butterbeans/ limabønner i stedet. Blød ud i vand i 8 timer, og kog dem møre, før du bruger dem i opskriften.
- Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter
PRØV OGSÅ: Sprøde salviefritter