Hønsesalat med karry og sprød bacon
5
Ingredienser
- 4 kyllingelår
- salt
- 1 laurbærblad
- 2-3 kviste timian
- 100 g bacon, skåret i skiver
- 1-1½ tsk karry
- 3 spsk kogende vand
- 2 spsk mayonnaise
- 1½ dl græsk yoghurt
- 1 spsk citronsaft
- 1 tsk dijonsennep
- salt og peber
- evt. lidt cayennepeber
- rugbrød
- salat og karse.
- Tilbehør: Rugbrød.
Sådan gør du
- Kog kyllingelårene i vand med salt, laurbær og timian 35-40 min., til de er færdigtilberedte. Tag lårene op og afkøl dem. Pil kødet fra og smid ben og skind væk.
- Steg bacon sprødt på en pande og læg stykkerne på en tallerken til de skal serveres.
- Rør karry sammen med kogende vand i en skål. Rør mayonnaise med græsk yoghurt, citronsaft, dijonsennep, salt, peber og karryen. Krydr evt. med ekstra salt og lidt stødt cayennepeber, og vend kyllingekødet sammen med karrydressingen.
- Anret hønsesalaten på rugbrød med et stykke salat og pynt med karse og sprødstegt bacon.
- Tip: Har du en rest kylling kan det fint indgå i salaten.
- Når det er sæson, smager det skønt at snitte 3-4 grønne, rå asparges og vende dem i kyllingesalaten.