Hot karrysuppe med kylling & grønt

Hot karrysuppe med kylling & grønt

Super nem og spicy suppe. Den tager måske 30 minutter at lave. Du kan sætte suppen i en stor kande og lade folk selv vælge fyld ved bordet.

3-4

Ingredienser

  • 2-3 kyllingebryster
  • salt
  • 1 squash
  • 2-3 gulerødder
  • Suppe:
  • 4-5 spsk rød karry (eller efter smag)
  • lidt olie til stegning
  • 6 limeblade
  • 1 spsk fint hakket ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dåse kokosmælk, 400 g
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • 1 tsk sukker
  • ca. ¼ dl saft af 1 lime
  • 4-6 spsk fiskesauce
  • Topping:
  • 2 håndfulde mynteblade2 håndfulde bønnespirer
  • 1 rødløg, i tynde både

Sådan laver du karrysuppe med kylling & grønt

  1. Pochér kyllingebrysterne i kog-ende, saltet vand. De skal have cirka 10 minutter og trække i yderligere 10 minutter, eller til de er gennemtilberedte. Lad dem køle lidt, og pluk dem i strimler.
  2. Lav "nudler" af squash og gulerødder på en spirilizer (eller med en tyndskræller). Opbevar dem i koldt vand i køleskab indtil brug.
  3. Suppe:
  4. Steg rød karry i lidt olie i en stor varm gryde. Kom limeblade, ingefær og hvidløg i tynde skiver ved. Det skal ikke tage farve, men varme ganske kort. Hæld kokos og bouillon på. Lad suppen simre i 5 minutter. Smag til med sukker, lime og fiskesauce.Fordel kylling og grøntsagsnudler i dybe tallerkner. Hæld den varme suppe over, og top med mynte, bønnespirer og rødløg.
  5. Server straks.

TIP

Du kan selvfølgelig også bruge almindelige nudler i stedet for grøntsagsnudler. Eller lave en kombi.