Hurtig hummus
Hummus har sin oprindelse i Mellemøsten, men den er for mange nærmest blevet en dansk klassiker.
Hurtig hummus til 4-6 personer
Ingredienser
- Hurtig hummus
- Ikke fryse-egnet
- 1 dåse kikærter
- 1-2 fed hvidløg
- 2-3 spsk citronsaft
- 1-2 spsk tahin (sesampasta – kan udelades)
- 1-2 spsk væske fra kikærterne
- 1-2 spsk olivenolie
- sorte oliven
- persille
- salt og peber
Sådan laver du nem hummus
- Hæld væsken fra kikærterne, men gem den.
- Blend kikærter og pillet hvidløg til en grov mos og smag til med citronsaft, tahin, salt og peber.
- Tilsæt evt. lidt væske, hvis mosen er for tyk og anret i en skål.
- Dryp olivenolie over hummusen og drys med sorte oliven og friskhakket persille.
PRØV OGSÅ:Sprøde pita-chips med radisedip