Hvid chokoladekage med brombær
Gå på rov i busk og krat efter de små sorte bærskatte, som forsøder livet.
8-10
Ingredienser
- 5 æggeblommer
- 200 g sukker
- ½ vaniljestang
- 150 g smør
- 100 g hvid chokolade
- 200 g friske bær
- 250 g mandler
- 2 spsk hvedemel
- 2 æggehvider
Sådan laver du hvid chokoladekage
- Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en æggesnaps.
- Smelt smør og hvid chokolade over et vandbad. Der må ikke komme vand i blandingen.
- Kom brombærrene i æggesnapsen, og vend den med chokolademassen. Kom mandlerne i en foodprocessor og blend dem fint til mandelmel. Kom mandelmel og hvedemel i dejen.
- Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen. Kom dejen i en springform på 24-26 diameter med bagepapir i bunden og gerne en springform med aftagelig bund.
- Bag kagen i ovnen på 175 grader i 30-35 min. Den skal være gylden på toppen og fast i midten. Afkøl kagen inden du serverer den.
- Servér evt. med en klat flødeis til.
PRØV OGSÅ: Brombærtrifli