Hvide asparges med ansjos og brødkrymmel
Hvide asparges er en sommerdelikatesse, som har godt af lidt salt tilbehør.
1
Ingredienser
- 10 g olivenolie til stegning
- 25 g ansjoser
- 1 fed hvidløg
- 30 g grov rasp
- 150 g nye, hvide asparges
- frisk mynte.
Sådan laver du hvide asparges med ansjos og brødkrymmel
- Varm olien op på en pande. Kom ansjoserne på og mos dem ud. Hak hvidløget fint og tilsæt det sammen med raspen.
- Steg, til raspen er gylden, brun og sprød. Skræl aspargesene og kog dem al dente i letsaltet vand i ca. 10 min. Hæld vandet fra og kom dem i en dyb tallerken. Hæld raspblandingen hen over de lune asparges og drys med lidt hakket, frisk mynte.
- TIP Retten kan også laves med dampede, grønne asparges eller med dampede, små slikporrer og med friske, nye ærter.
- Se også opskrift på chilirejer med ansjos og brødkrymmel.