Opskrift på hvide asparges med ansjos og brødkrymmel

Hvide asparges med ansjos og brødkrymmel

Hvide asparges er en sommerdelikatesse, som har godt af lidt salt tilbehør.

1

Ingredienser

  • 10 g olivenolie til stegning
  • 25 g ansjoser
  • 1 fed hvidløg
  • 30 g grov rasp
  • 150 g nye, hvide asparges
  • frisk mynte.

Sådan laver du hvide asparges med ansjos og brødkrymmel

  1. Varm olien op på en pande. Kom ansjoserne på og mos dem ud. Hak hvidløget fint og tilsæt det sammen med raspen.
  2. Steg, til raspen er gylden, brun og sprød. Skræl aspargesene og kog dem al dente i letsaltet vand i ca. 10 min. Hæld vandet fra og kom dem i en dyb tallerken. Hæld raspblandingen hen over de lune asparges og drys med lidt hakket, frisk mynte.
  3. TIP Retten kan også laves med dampede, grønne asparges eller med dampede, små slikporrer og med friske, nye ærter.
  4. Se også opskrift på chilirejer med ansjos og brødkrymmel.