Risotto med jomfruhummer
En lækker forret hvor du bruger fuldkorn.. pas dog på da den mætter godt. Du kan evt. også bruge frisk fisk som laks eller fiskefilet og komme det i risottoen.
Risotto med jomfruhummer til 4 personer
Ingredienser
- Ca. 6 dl bouillon (af kalv eller høne)
- 2 spsk olivenolie
- 1 løg i tern
- 1 bundt frisk dild
- 1 fennikel i tern
- 1 gulerod i tern
- 400 g fuldkornsrisottoris
- 8 jomfruhummere
- 40 g frisk revet parmesan
Sådan laver du risotto
- Varm bouillonen i en gryde. Tag en anden gryde og opvarm olivenolien. Kom løg, dild, fennikel, gulerod i gryden, og sauter grøntsagerne ved jævn varme til løgene er klare. Tilsæt risene og sauter yderlige 5 min, til risene også er klare i kanten. Lad det småkoge til risene har suget væden fra grøntsagerne.
- Tilsæt så lidt efter lidt den varme bouillon og lad risene gradvis suge den til sig under omrøring. Efter ca. 20-25 min er risene færdige og retten har en lind konsistens. Juster evt. konsistensen med vand.
- Steg jomfruhummerne, befri fire af dem for skallen, og hak dem let. Vend dem i den færdige risotto. Smag til med salt og peber, og vend parmesanost i risottoen. Pynt med den anden jomfruhummer samt dild og ekstra parmanost. Servér.