Opskrift på jordbær med små kys, karamelcreme og vaniljeis

Jordbær med små kys, karamelcreme og vaniljeis

En fin sommerdessert, som alle kan lide.

4

Ingredienser

  • Karamelcreme
  • 80 g sukker
  • 150 g piskefløde
  • 2 vaniljestænger
  • 15 g mælk
  • 1½ blad udblødt husblas.
  • Vaniljeis
  • 100 g piskefløde
  • 60 g mælk
  • 30 g honning
  • 40 g smør
  • 40 g pasteuriserede æggeblommer
  • 1 blad udblødt husblas
  • 3 g salt
  • vaniljekorn fra en stang vanilje
  • Små kys
  • 3 pasteuriserede æggehvider
  • ½ dl vand
  • 120 g sukker.
  • Sprød karamel
  • 50 g sukker
  • 50 g smør
  • 30 g mel
  • 16 g glukose
  • Andet
  • 20 friske jordbær
  • hakkede pistacienødder
  • evt. jordbærpulver (knust frysetørret jordbær)
  • Prøv også valnøddelagkage

Sådan laver du jordbær med kys, karamelcreme og is

  1. Karamelcreme:
  2. Lad sukker karamellisere i en gryde, tilsæt fløde og vanilje og lad det koge i 2 min. Tag gryden af varmen og tilsæt mælk og husblas, hvorefter det hele sigtes. Hæld et tyndt lag i 4 patentglas og sæt dem på køl.
  3. Vaniljeis:
  4. Alle ingredienser blendes med stavblender, hvorefter blandingen sigtes og køres på en ismaskine eller kommes i fryseren, hvor du rører hyppigt i skålen. Alternativt kan du købe en god vaniljeis.
  5. Små kys:
  6. Kog vand og sukker til 121 grader. Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkerblandingen i en tynd stråle. Pisk yderligere blandingen 3 min – gerne på en røremaskine. Herefter laves små kyskagetoppe på et stykke bagepapir. Bages i ovnen i 3 timer ved 100 grader.
  7. Sprød karamel:
  8. Alle ingredienserne blendes i 1 minut, hvorefter massen smøres tyndt ud på en silikonemåtte eller et stykke bagepapir. Bages i ovnen ved 160 grader til flot gylden farve ca. 18 - 25 min. hvorefter de afkøles.
  9. Anretning:
  10. Sprøjt vaniljeis i låget af patentglasset og drys med hakkede pistacienødder og jordbærpulver. De små kys lægges ned i glasset sammen med de friske jordbær, til sidst stikkes et par sprøde karamelflager ned i glasset.

TIP:

Denne dessert kan selvfølgelig laves i en dyb tallerken, hvis man ikke har patentglas.

SE OGSÅ:

Svinkløvs fiskesuppe

Valnøddelagkage fra Svinkløv

Opskrift fra Svinkløv Badehotel: Fiskefrikadeller med agurkesalat