Opskrift på valnøddelagkage

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Den berømte og sublime valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel - hvis du ikke lige selv kommer forbi det berømte badehotel i Nordjylland for at nyde et stykke af deres berømte lagkage, så får du opskriften her.

Valnøddelagkage til 12 personer

Total:1 time

Ingredienser

  • 3 lagkagebunde:
  • 4 æg
  • 100 g sukker
  • 100 g hvedemel
  • 8 g bagepulver
  • Fyld til valnøddelagkage:
  • 8 dl fløde
  • 125 g valnøddebrud*
  • 125 g chokolade
  • Mokkaglasur:
  • 1 tsk Nescafé
  • flormelis
  • valnødder til pynt

Sådan laver du valnøddelagkage:

  1. Æg og sukker piskes hvidt. Hvedemel og bagepulver vendes forsigtigt i. Fordel massen i tre forme eller smør dem ud på et stykke bagepapir, hvor du har tegnet en cirkel.  Bag i 11-12 min ved 200 grader.
  2. Pisk fløden stiv. Bland valnødder og chokolade i og fordel på de tre bunde. Gerne dagen før.
  3. * Smelt 100 g sukker på panden til gylden karamel. Tilsæt 100 g valnødder og rør rundt med den træske til alle valnødder er dækket af karamel. Hæld det på bagepapir og skær det i skykker, når det er kølet af.
  4. Bland Nescafé med kogende vand og rør det ud til en stærk kop kaffe. Tilsæt flormelis til det har en passende konsistens. Smør på lagkagen og pynt med valnødder.