Jordbærsuppe med hyld, fløde og grillede jordbær

Jordbærsuppe med hyld, fløde og grillede jordbær

Et supernemt, friskt alternativ til den elskede rødgrød med fløde. Suppen er lavet på under 5 minutter og kan være en god redning til jordbær, som er blevet lidt overmodne.

Jordbærsuppe med hyldeblomst til 4 personer

Ingredienser

  • Suppe:
  • 800 g søde jordbær
  • 1,5 dl ufortyndet hyldeblomstsaft
  • 1-2 spsk honning
  • Grillede jordbær:
  • 200 g jordbær
  • 4 træspyd
  • 1 spsk flydende honning
  • 5 stilke estragon
  • Til servering: Fløde

Sådan gør du

  1. Suppe: Blend jordbær og hyldeblomstsaft sammen, og smag til med honning. Sæt suppen på køl frem til servering. Server den iskolde suppe med fløde til.
  2. Grillede jordbær: Sæt jordbærrene på spyd, og grill dem ca. 2 minutter på hver side. Dryp flydende honning over de grillede jordbær, og drys med estragon.
  3. Tip: Den lakridssmagende estragon og de søde jordbær smager supergodt sammen. Men er der børn, som spiser med, kan det godt være en god ide at springe krydderurterne over.