Jordbærtærte med pistaciecreme

Jordbærtærte med pistaciecreme

Jordbær og pistacie er så godt sammen. Her laver vi en skøn jordbærtærte med en lækker pistaciecreme.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 35 min.
  • Bagetid: 25 min.
  • Linsedej:
  • 500 g mel
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 200 g smør
  • 200 g flormelis (sigtet)
  • 1 æg
  • 2 æggeblommer
  • 1 knivspids salt
  • Pistaciecreme:
  • 100 g blødt smør
  • 100 g flormelis
  • 100 g mandler (fintmalede)
  • 80 g pistaciemasse
  • 2 æg
  • Pynt:
  • 700 g jordbær
  • 150 g abrikosmarmelade
  • 30 g pistacienødder

  1. Kom alt til linsedejen i en foodprocessor, undtagen æggene. Kør, til det ligner sand. Kom derefter først det hele æg i, og kør, og derefter de to æggeblommer, og kør dejen sammen.
  2. Pak dejen i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i 30-60 min.
  3. Forvarm ovnen til 170 grader. Rul dejen ud med en kagerulle. Beklæd en smurt tærteform (ca. 25 cm i diameter) med linsedejen, og prik med en gaffel i bunden. Sæt den i køleskabet i ca. 10 min.
  4. Lav cremen imens: Bland smør, flormelis og mandelmel i en foodprocessor eller blender. Tilsæt pistaciemasse og æggene. Pisk cremen ensartet.
  5. Fordél cremen i den kolde tærtebund, og bag den i ovnen i ca. 15 min., skru derefter ned til 150 grader, og bag videre i 10 min. Lad kagen køle helt af.
  6. Skyl jordbærrene forsigtigt, og befri dem fra stilkene. Lad dem tørre.
  7. Fordél jordbærrene på tærten med toppen opad. Skær evt. store bær over, og læg dem ned.
  8. Lun forsigtigt abrikosmarmeladen i en gryde, så den bliver flydende. Pensl jordbærrene med abrikosmarmeladen. Hak pistacienødderne groft, og drys dem over tærten.