Julebrownier

Julebrownier

Disse skønne brownier er lavet med glutenfri mel og glutenfribagepulver. De kan også laves med almindeligt hvedemel og bagepulver.

1 kage – 16 store dessertstykker eller 36 små

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Bagetid: 35 min.
  • Fryse-egnet
  • 200 g mørk chokolade
  • 200 g smør
  • 4 æg
  • 250 g farin
  • 250 g (glutenfri) mel
  • 1 tsk (glutenfri) bagepulver
  • 1 tsk st. kanel
  • 1 tsk st. ingefær
  • 1/2 tsk st. nelliker
  • 1/4 tsk st. peber
  • 125 g valnødder
  • 150 g hvid chokolade (kan udelades)
  • Pynt: evt. kakao

  1. Tænd ovnen på 175 grader. Hak den mørke chokolade groft og smelt den sammen med smør over svag varme eller vandbad.
  2. Pisk æggene let sammen med farin.
  3. Sigt mel, bagepulver og krydderier sammen og rør dejen sammen.
  4. Vend valnødder og grofthakket hvid chokolade i. Fyld dejen i en smurt firkantet form (ca. 22 x 22 cm).
  5. Bag kagen midt i ovnen ca. 35 min. Stil den til afkøling på en rist. Server kagen i kvadratiske eller rektangulære stykker og drys evt. med lidt sigtet kakao.