Kartoffelsuppe med rugbrødsknas

Kartoffelsuppe med rugbrødsknas

Fyldig suppe med dejligt, sprødt fuldkornsknas på toppen.

4

Ingredienser

  • 2 tsk neutral olie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 rødløg
  • 800 g kartofler
  • ca. 1,4 l grøntsagsbouillon eller fond
  • 100 g rugbrød
  • 25 g hasselnødder
  • 60 g chorizo
  • 1 dåse kikærter (240 g)
  • citronsaft
  • salt og peber
  • persille til pynt

Sådan gør du

  1. 1/ Varm olie op i en gryde. Skær hvidløg og løg ud i grove stykker, og svits det i olien i et par minutter. Rengør kartoflerne, skær dem i tern, og kom dem i gryden. Hæld fond ved, og lad det simre i ca. 25-30 min.
  2. 2/ Kom rugbrød og hasselnødder i en minihakker eller foodprocessor, og blend, indtil det er helt fint. Fordel blandingen på en bageplade, og rist det i ovnen ved 200 grader i ca. 20-25 min, eller indtil det er tørt og sprødt – rør undervejs.
  3. 3/ Skær chorizopølsen ud i små tern, og steg på en tør pande, til de bliver sprøde – kassér fedtet, og læg chorizoen på fedtsugende papir.
  4. 4/ Tilsæt kikærterne til suppen, og blend suppen med en stavblender, indtil den er helt glat. Smag suppen til med citronsaft, salt og peber. Servér med rugbrødsknas, en smule chorizo og grofthakket persille på toppen.
  5. [400 kcal pr. portion]
PRØV OGSÅ: Grove galettes