Klassisk ribbensteg med sprød svær
En lækker ribbensteg med sprød svær er altid populært - her får du den helt klassiske og enkle opskrift på god gammeldags ribbensteg. Selvfølgelig med sprød og lækker svær!
Ribbensteg til 8 personer
Total:1 time 30 minutter
Ingredienser
- 1,2 kg ribbensteg
- 1½ tsk salt
- 3-4 laurbærblade
Sådan laver du ribbensteg med sprød svær
- Gnid salt ind i sværen på ribbensstegen og kom laurbærblade ned mellem sværene.
- Læg ribbensstegen på en rist i en bradepande og hæld vand i bunden af bradepanden. Sæt stegen i en kold ovn og tænd ovnen på 200 grader.
- Steg ribbensstegen i 1½ time, indtil den er gennemstegt og sværen er sprød. Hvis sværen ikke er sprød, når stegetiden er forbi, kan du tænde for grillen i ovnen, men hold øje med varmen, så sværen ikke bliver mørk.
- LÆS MERE: Julens bedste flæskesteg
- Lad stegen hvile 10-15 min., før den skæres i skiver. Server skiver af ribbensteg f.eks. sammen med sprød rødkålssalat.
- SE MERE: Lav den perfekte julemiddag uden stress
Julens dejligste opskrifter
-
Sådan får du sværen på flæskestegen sprød
-
12 gode tip: Sådan laver du den bedste risengrød
-
5 lækre opskrifter: Sådan laver du nemt hvid gløgg
-
Jødekager: Den bedste opskrift
-
Hjemmelavede klejner: Farmors bedste opskrift
-
Blomsterbergs brunkager
-
Fedtebrød med romglasur
-
Test dig selv: Hvilken julesmåkage er du?
-
Julens varme drikke: Hvid gløgg med lakrids, romtoddy & julekaffe
-
Opskrift på de lækreste julefrikadeller
-
Vaniljekranse fra Den Gamle By
-
Klassisk ribbensteg med sprød svær
-
Julefrokost: Moderne opskrifter med et strejf af traditioner
-
Sådan finder du gaven til hende, der har alt
Julens bedste småkager
PRØV OGSÅ: Lækker konfekt til de voksne