Opskrift på ribbensteg

Klassisk ribbensteg med sprød svær

En lækker ribbensteg med sprød svær er altid populært - her får du den helt klassiske og enkle opskrift på god gammeldags ribbensteg. Selvfølgelig med sprød og lækker svær!

Ribbensteg til 8 personer

Total:1 time 30 minutter

Ingredienser

  • 1,2 kg ribbensteg
  • 1½ tsk salt
  • 3-4 laurbærblade

Sådan laver du ribbensteg med sprød svær

  1. Gnid salt ind i sværen på ribbensstegen og kom laurbærblade ned mellem sværene.
  2. Læg ribbensstegen på en rist i en bradepande og hæld vand i bunden af bradepanden. Sæt stegen i en kold ovn og tænd ovnen på 200 grader.
  3. Steg ribbensstegen i 1½ time, indtil den er gennemstegt og sværen er sprød. Hvis sværen ikke er sprød, når stegetiden er forbi, kan du tænde for grillen i ovnen, men hold øje med varmen, så sværen ikke bliver mørk.
  4. LÆS MERE: Julens bedste flæskesteg
  5. Lad stegen hvile 10-15 min., før den skæres i skiver. Server skiver af ribbensteg f.eks. sammen med sprød rødkålssalat.
  6. SE MERE: Lav den perfekte julemiddag uden stress