Franske kager

Knasende vandbakkelser

Maja Ambeck Vase er fuldstændig fortabt i disse små, knasende vandbakkelser – eller choux au craquelin. De er fyldt med fløjlsblød mælkechokoladecreme. Når du først smager en, stopper du ikke igen.

20-30 små kager

Ingredienser

  • Af Maja Ambeck Vase
  • Mælkechokoladecremeux:
  • 100 g mælkechokolade
  • 2½ æggeblommer
  • 20 g sukker
  • 100 g sødmælk
  • 100 g piskefløde
  • Vandbakkelser:
  • 150 g vand
  • 60 g smør
  • 1 spsk sukker
  • 1 nip salt
  • 80 g mel
  • 2 store æg (ca. 120 g), sammenpiskede
  • Cookie:
  • 80 g smør
  • 100 g mel
  • 100 g rørsukker
  • Pynt:
  • Frysetørret solbærpulver

Sådan gør du

  1. Mælkechokoladecremeux: Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Pisk æggeblommer og sukker hurtigt sammen. Varm mælk og fløde op til ­lige under kogepunktet, og pisk det med æggeblommerne. Hæld blandingen tilbage i gryden, og varm den op til 83 grader under konstant omrøring. Sigt den 83 grader varme creme, og hæld den over den finthakkede chokolade. Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, indtil massen får en smuk og blank overflade. Stavblend evt. massen, og kom cremeuxen i køleskabet natten over.
  2. Vandbakkelser: Kom vand, smør, sukker og salt i en gryde, og bring det i kog. Tag straks gryden af varmen, og tilsæt mel. Rør rundt i dejen med en træske, indtil dejen er ensartet, blød og slipper gryde og ske. Sæt gryden tilbage på lavt blus, og rør rundt i et minuts tid. Kom dejen i en skål, og lad den køle lidt af. Tilsæt æggene lidt efter lidt, mens du rører energisk i skålen. (Massen vil først skille, men senere samle sig.) Rør dejen ensartet og elastisk. Kom dejen i en sprøjtepose med rund tylle, og sprøjt små kugler ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
  3. Cookie: Ælt alle ingredienser godt sammen. Rul dejen tyndt ud, og stik små cirkler ud af den. Læg cirklerne forsigtigt henover vandbakkelserne. Bag vandbakkelserne i 30-40 min ved 175 grader. Åbn ikke ovndøren undervejs. Lad kagerne køle helt af.
  4. Samling og pynt: Skær toppen af vandbakkelserne, og fyld dem med chokoladecremeux. Pynt med frysetørret solbær, og server!
  5. TIP: Foretrækker du mørk chokolade frem for mælkechokolade, så nøjes med 80 g chokolade i cremeuxen (i stedet for 100 g).