Knasende vandbakkelser
Maja Ambeck Vase er fuldstændig fortabt i disse små, knasende vandbakkelser – eller choux au craquelin. De er fyldt med fløjlsblød mælkechokoladecreme. Når du først smager en, stopper du ikke igen.
20-30 små kager
Ingredienser
- Af Maja Ambeck Vase
- Mælkechokoladecremeux:
- 100 g mælkechokolade
- 2½ æggeblommer
- 20 g sukker
- 100 g sødmælk
- 100 g piskefløde
- Vandbakkelser:
- 150 g vand
- 60 g smør
- 1 spsk sukker
- 1 nip salt
- 80 g mel
- 2 store æg (ca. 120 g), sammenpiskede
- Cookie:
- 80 g smør
- 100 g mel
- 100 g rørsukker
- Pynt:
- Frysetørret solbærpulver
Sådan gør du
- Mælkechokoladecremeux: Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Pisk æggeblommer og sukker hurtigt sammen. Varm mælk og fløde op til lige under kogepunktet, og pisk det med æggeblommerne. Hæld blandingen tilbage i gryden, og varm den op til 83 grader under konstant omrøring. Sigt den 83 grader varme creme, og hæld den over den finthakkede chokolade. Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, indtil massen får en smuk og blank overflade. Stavblend evt. massen, og kom cremeuxen i køleskabet natten over.
- Vandbakkelser: Kom vand, smør, sukker og salt i en gryde, og bring det i kog. Tag straks gryden af varmen, og tilsæt mel. Rør rundt i dejen med en træske, indtil dejen er ensartet, blød og slipper gryde og ske. Sæt gryden tilbage på lavt blus, og rør rundt i et minuts tid. Kom dejen i en skål, og lad den køle lidt af. Tilsæt æggene lidt efter lidt, mens du rører energisk i skålen. (Massen vil først skille, men senere samle sig.) Rør dejen ensartet og elastisk. Kom dejen i en sprøjtepose med rund tylle, og sprøjt små kugler ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Cookie: Ælt alle ingredienser godt sammen. Rul dejen tyndt ud, og stik små cirkler ud af den. Læg cirklerne forsigtigt henover vandbakkelserne. Bag vandbakkelserne i 30-40 min ved 175 grader. Åbn ikke ovndøren undervejs. Lad kagerne køle helt af.
- Samling og pynt: Skær toppen af vandbakkelserne, og fyld dem med chokoladecremeux. Pynt med frysetørret solbær, og server!
- TIP: Foretrækker du mørk chokolade frem for mælkechokolade, så nøjes med 80 g chokolade i cremeuxen (i stedet for 100 g).