Kokos-chutney med koriander, riata og krydrede ris
4
Ingredienser
- Kokos-chutney med koriander
- ½ rødløg
- 100 g kokosmel
- 1½ spsk frisk ingefær, fintrevet
- ½ tsk stødt spidskommen
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1-2 tsk harrisa eller anden chili-paste
- ½-1 lime, saften heraf
- 8 dadler, udstenede
- ½ bundt friske koriander, groft hakkede.
- Raita
- 3 dl drænet yoghurt eller græsk yoghurt
- ½ tsk stødt spidskommen
- salt og peber
- 1 tomat
- ½ agurk
- ½ rødløg
- ¼ bundt koriander, groft hakkede.
- Krydrede ris
- 200 g ris
- 1 løg
- ½ frisk grøn chili
- ½ tsk gurkemeje
- 8 hele nelliker
- 1 stang kanel
- 1 tsk lyse sennepsfrø
- 5 dl vand
- salt og peber
- lidt limesaft.
- Kokos-chutney med koriander
- Rødløget hakkes fint, mens de skyllede, friske koriander hakkes groft. Kom rødløg, friske koriander, kokosmel, ingefær, spidskommen, hvidløg, harissa, limesaft og dadler i en foodprocessor og blend det sammen til dadlerne er findelte, og rør chutneyen sammen med de hakkede koriander.
- Servér kokoschutney med koriander til alverdens retter med lam og spis ris til.
- Raita
- Rør drænet yoghurt sammen med spidskommen, salt og peber. Skær tomat, agurk og rødløg i små tern og rør det sammen med yoghurt-blandingen og de grofthakkede koriander.
- Krydrede ris
- Risene skylles grundigt under koldt vand (lad dem gerne udbløde 5 min og skyl dem herefter et par gange). Snit løget i små tern. Steg løgene i en gryde, til de er møre i ca. 5 min. Tilsæt risene, grøn chili, gurkemeje, nelliker, kanel og sennepsfrø og hæld vand på. Lad risene koge ved svag varme 7-8 min under låg. Tag gryden væk fra varmen, og lad risene trække i 10-12 min – krydr med salt, peber og limesaft
- Tip:
- Krydr din raita på forskellig vis efter smag og behag eksempelvis med finthakket hvidløg, chili, mynte mv. Og udskift evt. de friske koriander med hakket bredbladet persille – hvis du ikke er vild med koriander.