Opskrift på kold grøntsagssalat med frugt

Kold grøntsagssalat med frugt

4

Ingredienser

  • Rest: Grønt og frugt
  • 600 g forskellige grøntsager, f.eks. radiser, broccoli, agurk, tomat, blomkål, spinat, selleri – knold eller blad-, gulerod, champignon, rødbeder, diverse kåltyper
  • 1 dl hvidvin
  • 2 fed hvidløg, hakket fint
  • 1 log, snittet i små tern
  • 2 grapefrugter (eller en anden frugt) fileteret eller skåret i både – alternativt bær
  • 100 g mayonnaise
  • 2 kviste estragon, plukket
  • 1 potte kørvel, plukket og groft hakket
  • 80 g parmesan revet i flager
  • Salt og peber.

Sådan gør du

  1. 1. Alle radise-typer og rødbeder serveres rå, skåret i pæne stykker. Kålene snittes meget fint i strimler og serveres ligeledes rå.
  2. 2. Broccoli og blomkål skæres i små buketter og blancheres i 1 dl vand et par minutter med låg
  3. på. Gem vandet.
  4. 3. Frugten fileteres. Gem saften herfra til dressingen.
  5. 4. Steg løg, gulerod, selleri og champignon i en gryde i ca. 8 min – uden at det tager farve.
  6. Tilsat hvidløg og hvidvin. Kog til hvidvinen er helt væk og tilsat vandet fra de øvrige tilberedte
  7. grønsager. Opkog og smag til med salt og peber. Køl af.
  8. 5. Sigt grøntsagerne og bland saften sammen med juice fra frugten. Tilsat mayonnaise og kørvel, og smag til med salt og peber.
  9. 6. Anret de stuetempererede grøntsager visuelt på en dyb tallerken. Hæld dressing over, og pynt med parmesanflager og en kvist estragon.