Kold grøntsagssalat med frugt
4
Ingredienser
- Rest: Grønt og frugt
- 600 g forskellige grøntsager, f.eks. radiser, broccoli, agurk, tomat, blomkål, spinat, selleri – knold eller blad-, gulerod, champignon, rødbeder, diverse kåltyper
- 1 dl hvidvin
- 2 fed hvidløg, hakket fint
- 1 log, snittet i små tern
- 2 grapefrugter (eller en anden frugt) fileteret eller skåret i både – alternativt bær
- 100 g mayonnaise
- 2 kviste estragon, plukket
- 1 potte kørvel, plukket og groft hakket
- 80 g parmesan revet i flager
- Salt og peber.
Sådan gør du
- 1. Alle radise-typer og rødbeder serveres rå, skåret i pæne stykker. Kålene snittes meget fint i strimler og serveres ligeledes rå.
- 2. Broccoli og blomkål skæres i små buketter og blancheres i 1 dl vand et par minutter med låg
- på. Gem vandet.
- 3. Frugten fileteres. Gem saften herfra til dressingen.
- 4. Steg løg, gulerod, selleri og champignon i en gryde i ca. 8 min – uden at det tager farve.
- Tilsat hvidløg og hvidvin. Kog til hvidvinen er helt væk og tilsat vandet fra de øvrige tilberedte
- grønsager. Opkog og smag til med salt og peber. Køl af.
- 5. Sigt grøntsagerne og bland saften sammen med juice fra frugten. Tilsat mayonnaise og kørvel, og smag til med salt og peber.
- 6. Anret de stuetempererede grøntsager visuelt på en dyb tallerken. Hæld dressing over, og pynt med parmesanflager og en kvist estragon.