Krebinet med sesam og rå tabbouleh
Der er langt fra mormors krebinetter til den her sunde og smagfulde variant.
4
Ingredienser
- 500 g hakket svinekød, max 6 %
- salt og peber
- 40 g babyspinat
- 1 æg.
- Rasp:
- 40 g sesamfrø
- 20 g rugmel
- salt og peber
- 2 spsk oliemargarine eller olivenolie
- Salat:
- 400 pastinakker
- 200 g blommetomat
- 100 g agurk
- 1 rødløg
- 1 stort bundt bredbladet persille
- 1 bundt koriander
- 30 g cashewnødder
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk sesamolie
- saften fra en citron
- salt og peber
Sådan laver du krebinetter
- Rør hakket kød med lidt salt. Blend det med babyspinat og æg samt peber. Vend krebinetterne i sesamfrø og mel. Drys med lidt salt og peber på begge sider. Steg dem på begge sidder, i olie 2-3 min ved middelvarme.
- Riv pastinakkerne på den grove side af et rivejern eller riv dem i en foodprocessor. Skær tomaterne i tern. Del agurken og skrab kernerne ud af med en tsk. Snit agurkestykkerne i tynde, halve skiver. Bland det hele sammen.
- Hak rødløget, persille og koriander meget fint, bland det med ovenstående ingredienser. Vend det hele med olie og citronsaft.
- Rist cashewnødderne på en tør pande i ca. 4 min. Ryst undervejs. Lad dem køle af på en tallerken. Drys med ristede cashewnødder på toppen af den rå tabbouleh. Servér med krebinetter.