Opskrift på krebinet med sesam og rå tabbouleh

Krebinet med sesam og rå tabbouleh

Der er langt fra mormors krebinetter til den her sunde og smagfulde variant.

4

Ingredienser

  • 500 g hakket svinekød, max 6 %
  • salt og peber
  • 40 g babyspinat
  • 1 æg.
  • Rasp:
  • 40 g sesamfrø
  • 20 g rugmel
  • salt og peber
  • 2 spsk oliemargarine eller olivenolie
  • Salat:
  • 400 pastinakker
  • 200 g blommetomat
  • 100 g agurk
  • 1 rødløg
  • 1 stort bundt bredbladet persille
  • 1 bundt koriander
  • 30 g cashewnødder
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk sesamolie
  • saften fra en citron
  • salt og peber

Sådan laver du krebinetter

  1. Rør hakket kød med lidt salt. Blend det med babyspinat og æg samt peber. Vend krebinetterne i sesamfrø og mel. Drys med lidt salt og peber på begge sider. Steg dem på begge sidder, i olie 2-3 min ved middelvarme.
  2. Riv pastinakkerne på den grove side af et rivejern eller riv dem i en foodprocessor. Skær tomaterne i tern. Del agurken og skrab kernerne ud af med en tsk. Snit agurkestykkerne i tynde, halve skiver. Bland det hele sammen.
  3. Hak rødløget, persille og koriander meget fint, bland det med ovenstående ingredienser. Vend det hele med olie og citronsaft.
  4. Rist cashewnødderne på en tør pande i ca. 4 min. Ryst undervejs. Lad dem køle af på en tallerken. Drys med ristede cashewnødder på toppen af den rå tabbouleh. Servér med krebinetter.