Kylling med basilikum & squash
4
Ingredienser
- 4 kyllingebryster
- 2½ skiver hvedebrød
- 50 g smør
- 2 fed hvidløg
- 1 håndfuld basilikumblade
- ½ tsk groft salt
- 1 kg squash (ekstra til tirsdag)
- 1 spsk olivenolie
- salt og sort peber
- 1 håndfuld frisk mynte
- 1. Varm ovnen op til 200 gr. Blend brød, smør, 1 fed hvidløg, basilikumblade og ½ tsk groft salt sammen til en smørbar rasp. Fordel raspen på kyllingebrysterne, klem det lidt sammen så det sidder fast på kødet. Kom kyllingen i et ovnfast fad og steg i ovnen i 30 minutter.
- 2. Skær squashen skiver, og hak det andet fed hvidløg fint. Varm olien i en stor pande, og steg squashen ved middel varme. Vend rundt i det jævnligt, så alle skiver bliver stegt nogenlunde lige meget. Efter ca. 10 minutter tilsættes hvidløg, og der krydres med salt og peber. Lad det stege i et par minutter, og sluk så for varmen.
- 3. Drys grofthakket mynte over, og server sammen med kyllingen. Gem rester af den stegte squash til tirsdagens salat.