Kylling med ingefær og grillede nye grøntsager
Små, knasende kyllingestykker, stegt sprøde i sesam og rasp – gerne på grillen.
Ingredienser
- 3-4 kyllingebryst
- 1 spsk fintrevet ingefær
- 1 lime, saften herfra
- 1½ dl rasp
- 1½ dl sesamfrø
- salt og peber
- 1 æggehvide
- lidt citrontimian og knust tørret chili
- 1 fennikel
- 4 løg
- 4-6 små nye gulerødder
- 2 små peberfrugter
- 3 spsk olivenolie
- salt og peber
- 1 fed finthakket hvidløg
- Tilbehør: soja som dip til kyllingen og evt. en grøn salat, hvis du vil servere retten som eneste hovedret.
Sådan gør du:
- Skær hvert kyllingebryst over en enkelt gang på langs. Bland ingefær, salt og limesaft sammen i en skål, og mariner kyllingekødet i blandingen – gerne en times tid.
- Bland rasp sammen med sesamfrø, salt og peber. Vend nu kyllingekødet i æggehvide og herefter i rasp-sesamblandingen. Steg kyllingekødet på en pande med olivenolie ca. 6-7 minutter på hver side, til det er gennemstegt. Du kan også stege kyllingekødet færdigt i ovnen. Krydr kødet med frisk citrontimian og lidt knust tørret chili.
- Skær fennikel i skiver, pil og del løgene i halve og halver gulerødderne. Halver peberfrugt, fjern stilk og kerner og skær det i grove stykker. Pensl grøntsagerne med lidt olivenolie, og krydr med salt, peber og hvidløg. Grill grøntsagerne 3-4 min på hver side på grill eller en grillpande – løgene skal have lidt længere.
- Anret kylling med ingefær og sesam sammen med grøntsagerne. Server også gerne lidt soja som dip til kødet og evt. en grøn salat til.
PRØV OGSÅ: Karry-kartoffelsalat med ærter og bacon