Opskrift på kylling med oliven og rosmarin

Kylling med oliven og rosmarin

4

Ingredienser

  • 200 g skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 kylling delt i 6 stykker
  • salt og peber
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 kvist rosmarin
  • 3 dl hvidvin eller rosé
  • 1 håndfuld nicoise oliven eller andre oliven

Sådan laver du kyllingen

  1. 1. Skær skalotteløg og hvidløg i skiver. Krydr kyllingen med salt og peber, og brun den i olien i en gryde. Tag kødet op, skru ned for varmen og tilsæt løgene. Lad dem stege i et par minutter, inden du tilsætter hvidløg. Rør rundt i det, tilsæt kyllingestykkerne – undtagen bryststykker – og rosmarin og hæld vinen ved.
  2. 2. Kom låg på, skru helt ned for varmen og lad kyllingen braisere i 15 minutter. Tilsæt så bryststykkerne og braisér videre i 20 minutter. Til sidst tilsættes oliven, som varmes igennem i saucen, der nu bør være kraftigt reduceret. Smag saucen til og server, f.eks. sammen med artiskokker og brød.