Kyllingeburger opskrift

Sprød kyllingeburger

Hvis du er vild med at spise crispy chicken-burger ude i byen, så prøv denne hjemmelavet version! Burgerne smager både sprødt og cremet på samme tid med det simple, men lækre fyld. Få her en nem opskrift på kyllingeburger med pankosprød kyllingefillet og en frisk, blød burrata.

4 personer

Ingredienser

Sprød kylling:

  • 4 kyllingebryst
  • 200 g pankorasp
  • 2 æg
  • salt og peber
  • 1 spsk provencekrydderi
  • 1 dl olie til stegning

Dressing:

  • 2 dl cremefraiche
  • 3 spsk mayonnaise
  • 2 spsk dijonsennep
  • salt og peber

Desuden:

  • 4 burgerboller
  • 1 glas semidried cherrytomater
  • 1 burrata
  • 1 bundt basilikum
  • 2 håndfulde rucola

  1. Sprød kylling: Flæk kyllingebryster med en skarp kniv. Læg pankorasp i en dyb tallerken, krydr rasp med salt, peber og provencekrydderi, og pisk æggene sammen i en anden dyb tallerken. Dyp kylling i æg og derefter i raspen.
  2. Opvarm olie på en pande, og steg kyllingen sprød og gylden i 5-6 minutter på hver side ved moderat varme.
  3. Dressing: Rør cremefraiche sammen med mayonnaise og sennep. Smag til med salt og peber.
  4. Lun burgerbollerne. Skyl rucola. Skær burrata i stykker. Saml burger med dressing, rucola, tomat, basilikum, burrata og kylling.