Lækre snacks til ulvetimen
Lidt hurtigt at spise i ulvetimen kan give fornyet energi. Undgå trætte tumlinger med disse sunde mellemmåltider og et enkelt til den søde tand.
Råkost af gulerødder og æbler
Ingredienser:
Gulerødder
Æbler
Appelsiner
Hasselnødder
Rosiner
Sådan gør du:
Skræl gulerødder og æbler. Riv dem på et rivejern. Pres appelsinerne, og hæld saften over gulerødder og æbler. Hak nødderne helt fint. Hæld nødder og rosiner over råkosten.
LÆS OGSÅ: Opskrifter, snack og sjov med æbler
Hjemmebagte boller med nødder og rørsukker
Ingredienser:
200 g smør
6 dl mælk
50 g gær
2 spsk sukker
Lidt salt
1 kg hvedemel
150 g hasselnødder
Mælk til pensling
2 dl rørsukker
Sådan gør du:
Hak nødderne helt fint. Smelt smørret under svag varme i en gryde. Tilsæt 3 dl mælk. Hæld blandingen over i en stor skål, og smuldr gæren i. Tilsæt sukker, salt, 100 g nødder og resten af mælken.
Rør hvedemel i dejen, så den føles fast og kan æltes med hænderne. Lad dejen hæve i ca. 1 time. Slå dejen ned, og form ca. 32 boller af den. Sæt bollerne på en bageplade, og lad dem hvile i 30 min.
Pensl bollerne med mælk, og drys med rørsukker og resten af nødderne. Bag bollerne i 15 min. ved 225 grader. Lad bollerne køle af på en rist.
LÆS OGSÅ: Bag nemt et brød
Mini-muffins med appelsin
Ingredienser:
200 g smør
300 g sukker
Reven skal fra 1 økologisk appelsin
2 æg
200 g hvedemel
1 dl mælk
1 tsk bagepulver
Små muffinsforme
Sådan gør du:
Varm smør og sukker op i en gryde. Tilsæt den revne appelsinskal. Tag gryden af blusset. Pisk æggene sammen og rør dem i sukkerblandingen. Bland mel og bagepulver.
Vend forsigtigt melet skiftevis med mælken i sukkerblandingen. Dejen hældes over i små muffinsforme. Kagerne bages ved 180 grader i ca. 15 min.
LÆS OGSÅ: Smoothies – kulør på familiens drikke
Grissini, agurk og gulerødder med avokado- og ostedip
Ingredienser:
25 g gær
2 1/2 dl lunt vand
6 dl hvedemel
1 dl grahamsmel
2 tsk salt
5 spsk koldpresset rapsolie
Havsalt og birkes
Sådan gør du:
Opløs gæren i det lune vand. Bland salt i melet. Rør skiftevis mel og olie i vandet. Ælt godt, og lad dejen hæve i ca. 25 min. Del dejen i to stykker, og rul den ud med en kagerulle på et godt melet bord.
Dejen skal være ca. 1 cm tyk. Pensl dejen med vand. Strø salt og birkes over. Skær dejen ud i 1 cm brede stænger. Læg stængerne på en bageplade med bagepapir let snoede. Lad dem hæve i 12 min.
Bag dem i ca. 20 min. ved 200 grader. Både moset avokado og smøreost er god til dip.
LÆS OGSÅ: 22 tip til at snige mere grønt i maden
Pirogger med oksekød
(22 stk.)
Ingredienser:
Dej:
4 dl mælk
50 g gær
2 tsk salt
2 tsk sukker
2 spsk olie
200 g grahamsmel
400 g hvedemel
Fyld:
1 kg hakket oksekød
2 løg
2 gulerødder
Lidt olie
4 spsk koncentreret tomatpure
Salt og peber
Pensling: 1 æg
Sådan gør du:
Fyldet:
Gulerødderne skrælles og hakkes fint. Løgene pilles og hakkes. Grøntsager og oksekø svitses, til kødet har delt sig. Tilsæt tomatpuré, salt og peber.
Dejen:
Mælken lunes, og gæren udrøres heri. Salt, sukker og olie tilsættes. Dejen samles med grahamsmel og hvedemel. Ælt dejen godt, og stil den til hævning i 20 min.
Pisk ægget sammen. Slå dejen ned, og del den i 22 stykker. Hvert stykke rulles rundt ud. Læg lidt kød på hvert stykke, og pensl kanterne med æg. Dejen foldes hen over fyldet og trykkes sammen med en gaffel.
Piroggerne efterhæver på en bageplade med bagepapir. Bages i ca. 15 min. ved 200 grader.
LÆS OGSÅ: Se vores madplan med opskrifter og indkøbsliste
LÆS OGSÅ: Afskaf ulvetimen!
LÆS OGSÅ: 16 tips til ulvetimen