Laksetatar

Laksetatar med æggeblomme, kapers og krydderurter

Det er ikke skaldyr, men dog en af vores favoritter fra havet. Laksen viser sig fra sin bedste side, når den serveres helt frisk blandet op med effektive smagsgivere som kapers, løg og sennep. Server laksetataren præcis som dens firbenede fætter, okse-tataren, med æggeblomme og friskklippede krydderurter på toppen.

4

Ingredienser

  • Tatar:
  • 500 g laksefilet
  • 1 tsk sennep
  • 4 spsk kapers,
  • grofthakkede
  • 1 bundt purløg, fintsnittet
  • 1/2 skalotteløg, finthakket
  • salt og peber
  • Til servering:
  • 1 forårsløg, skåret i tynde ringe
  • 1 håndfuld grønne kryd­derurter, f.eks. persille og citronmelisse, grofthakkede
  • 4 æggeblommer
  • friskkværnet peber
  • olivenolie

Sådan gør du

  1. Tatar:
  2. Skær/hak laksen helt fint, og rør sammen med sennep, kapers, purløg og skalotteløg. Smag til med salt og peber.
  3. Anretning 
  4. Fordel tataren på 4 tallerkener, og drys med forårsløg og krydderurter. Læg en æggeblomme på toppen, kværn peber ud over, og dryp med olivenolie.
PRØV OGSÅ: Spiczy calamari