Overdådigt landgangsbrød - på sønderjysk rugbrød
Er du lige så vild med det gode, gamle "landgangsbrød", som vi er? Vi giver dig her idéer til forskelligt pålæg og pynt på landgangsbrødet i en mere overdådig version. Det er et sikkert hit som mad til festlige lejligheder - og nemt at lave selv!
2
Ingredienser
Syltede rødløg:
- 1 rødløg
- 3 spsk. hvidvinseddike
- 2 spsk. sukker
Brød:
- 12 skiver sønderjysk rugbrød
- 100 g flødeost
- 1 dl cremefraiche
- 2 spsk. revet peberrod
- 2 spsk. hakket dild
- ½ dl hakket persille
- 1 spsk. hakket purløg
Pålæg:
- 2 skiver koldrøget laks
- 1 avocado
- 300 g rejer med skal
- 1 kogt æg
- Dild
- Citronbåde
- 2 skiver roastbeef
- 50 g kartoffelsalat
- 2 spsk. revet peberrod
- Kapersbær
- 2 spsk. ristet løg
- Karse
- 100 g brie
- Jordbær
- Passionsfrugt
- Syltet rødløg: Skræl løget og skær det i tynde skiver. Bland det med eddike og sukker, og lad det stå i 1 time.
- Brød: Skær skorperne af brødskiverne læg tre af dem i en bund. Rør flødeost, cremefraiche, peberrod og hakkede krydderurter sammen.
- Fordel halvdelen af cremen på brødskiverne. Læg resten af brødskiverne på, og fordel resten af cremen.
- Pålæg: Læg lakseskiver, avocado i skiver, syltede løg, rejer og æg i skiver på. Top med dild og citron.
- Fortsæt med roastbeef og kartoffelsalat. Top med revet peberrod, kapers, ristede løg og brøndkarse.
- Afslut med brieost, jordbær og passionsfrugt.