idéer til landgangsbrød

Overdådigt landgangsbrød - på sønderjysk rugbrød

Er du lige så vild med det gode, gamle "landgangsbrød", som vi er? Vi giver dig her idéer til forskelligt pålæg og pynt på landgangsbrødet i en mere overdådig version. Det er et sikkert hit som mad til festlige lejligheder - og nemt at lave selv!

2

Ingredienser

Syltede rødløg:

  • 1 rødløg
  • 3 spsk. hvidvinseddike
  • 2 spsk. sukker

Brød:

  • 12 skiver sønderjysk rugbrød
  • 100 g flødeost
  • 1 dl cremefraiche
  • 2 spsk. revet peberrod
  • 2 spsk. hakket dild
  • ½ dl hakket persille
  • 1 spsk. hakket purløg

Pålæg:

  • 2 skiver koldrøget laks
  • 1 avocado
  • 300 g rejer med skal
  • 1 kogt æg
  • Dild
  • Citronbåde
  • 2 skiver roastbeef
  • 50 g kartoffelsalat
  • 2 spsk. revet peberrod
  • Kapersbær
  • 2 spsk. ristet løg
  • Karse
  • 100 g brie
  • Jordbær
  • Passionsfrugt

  1. Syltet rødløg: Skræl løget og skær det i tynde skiver. Bland det med eddike og sukker, og lad det stå i 1 time.
  2. Brød: Skær skorperne af brødskiverne læg tre af dem i en bund. Rør flødeost, cremefraiche, peberrod og hakkede krydderurter sammen.
  3. Fordel halvdelen af cremen på brødskiverne. Læg resten af brødskiverne på, og fordel resten af cremen.
  4. Pålæg: Læg lakseskiver, avocado i skiver, syltede løg, rejer og æg i skiver på. Top med dild og citron.
  5. Fortsæt med roastbeef og kartoffelsalat. Top med revet peberrod, kapers, ristede løg og brøndkarse.
  6. Afslut med brieost, jordbær og passionsfrugt.