Opskrift på langtidsstegt and

Langtidsstegt and

Juleaften skal alle vores forventninger helst indfries. Ikke mindst på madfronten. Her er det langtidsstegt and, der både er blevet brun og sprød.

Langtidsstegt and til 5 personer

Ingredienser

  • 1 and på 3-3,5 kilo
  • 500 g udstenede svesker, gerne Favols
  • 500 g Cox Orange æbler i både
  • 1 liter vand
  • salt og peber

Sådan laver du langtidsstegt and

  1. Læg en rist over en bradepande. Rens anden for indmad, husk at gemme indmaden til sovsen. Krydr anden grundigt med salt og peber både indvendig og udvendig. Tænd ovnen på 130 grader. Hæld 1 liter vand i bradepanden.
  2. Fyld anden med svesker og æbler og læg den med brystet nedad på risten. Skær andelårene af. Start med at sætte lårene i ovnen ca. en time. Kom herefter resten af fuglen i ovnen.
  3. Vend anden efter en time og drys den med salt og peber og steg den færdig.
  4. Lårene skal have ca. 3-4 timer alt efter størrelse og resten af anden ca. 2-3 timer. Det bedste resultat opnår du ved at bruge stegetermometer. Fuglen er færdig, når lårene er 75 C og brystet 63 C.
  5. Hvis lår og and ikke er færdig samtidig, tager du det færdige kød ud af ovnen og lader det hvile under staniol, indtil resten af anden er færdig.
  6. Insisterer du på at servere en hel fugl med intakte lår, skal du følge brugsanvisningen på stegning af andelår.

Madredaktørens note

Lad dig ikke skræmme over at skulle stege en hel and. Et stegetermometer er en god hjælp og tænk så, at anden bare er en forvokset kylling. Er du i tvivl om hvor bryststykkerne er, så mærk dig frem. Brysterne er den mest kødfyldte side. På den anden side sidder rygbenet, som du også kan mærke efter.