Lasagne med aubergine, spinat og mozzarella
Aubergineskiverne giver god fylde i denne lasagne og kan faktisk minde lidt om kød i både smag og konsistens.
Lasagne med aubergine, spinat og mozzarella til 4 personer
Total:1 time
Ingredienser
- (en stor bradepande, ca 35x45 cm)
- 3 mellemstore auberginer
- olivenolie
- Tomatsauce:
- 2 fed hvidløg
- 2 store løg
- 4 dåser hakkede tomater
- 3 dl vand
- en sjat balsamicoeddike
- salt og lidt sukker
- 1 bakke rucolasalat
- 4 pakker frisk mozzarella eller 4 ruller frisk gedeost
- 1 pakke lasagneplader, almindelig eller fuldkorn
- 300 g revet ost.
Sådan laver du lasagne
- 1. Skær auberginerne i 1 cm tykke skiver på den lange led og gril dem på begge sider på en grillpande. Alternativt kan de steges på en almindelig pande i lidt olie.
- 2. Tomatsauce: Skær hvidløg og løg i tern og svits i lidt olivenolie ved medium varme til løgene er bløde og gennemsigtige. Tilsæt de hakkede tomater og vand og lad saucen simre ca. ti min.
- 3. Den skal være en smule tynd, så tilsæt evt. lidt mere vand, hvis den koger for meget ind. Smag til med eddike, salt og sukker.
- 4. Kom et tyndt lag tomatasuce i bunden af et lasagnefad efterfulgt af lasagneplader, endnu et lag tomatsauce, skiver af aubergine, så det dækker, mozarellaost, rucola og tomatsauce.
- 5. Gentag forløbet. Afslut med et sidste lag lasagneplader, tomatsauce og revet ost. Lasagnen kan laves dagen i forvejen og stå til næste dag, eller bages samme dag.
- 6. Bag den ca. 45 min. Læg evt et stykke sølvpapir på overfladen, hvis osten begynder at blive for mørk. Lad lasagnen stå ca. ti min før den spises.