Linseburger med tzatziki
Lækker vegetarisk burger med en skøn tzatziki til - en burger behøver ikke nødvendigvis indeholde kød. Prøv f.eks. denne lækre vegetarudgave med en linsebøf.
(2 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Dryppe- og trækketid: ca. 20 min.
- Stegetid: 15 min.
- Ikke fryse-egnet
- Ingredienser:
- 300 g kogte linser (100 g rå, grønne eller brune)
- 1 løg (fintsnittet)
- 1 fed hvidløg (fintsnittet)
- 1 spsk olie
- 1 burgerbolle (eller 2 skiver lyst brød uden skorpe)
- 1 tsk stødt spidskommen
- ½ tsk stødt chili
- salt og peber
- Endvidere:
- 2 burgerboller eller focacciabrød
- grøn salat
- Tzatziki:
- ½ liter yoghurt naturel
- ½ agurk
- 125 g cherrytomater (i halve)
- 1 fed hvidløg (knust)
- salt og peber
- Svits løg og hvidløg bløde i olie og kom dem i en foodprocessor sammen med de afdryppede linser og brød.
- Kør det til mos og tilsæt krydderier.
- Smag til med salt og peber og form massen til 2 bøffer. Steg dem på en pande med lidt olie 3 5 min. på hver side.
- Anret i letristede boller med salat og tzatziki: Hæld yoghurten i et kaffefilter i en sigte og lad den dryppe af mindst 20 min.
- Flæk agurken og skrab kernerne ud. Snit den i skiver, vend dem i en skål med ¼ tsk salt og lad dem trække 20 min.
- Tør dem og vend dem i den afdryppede yoghurt sammen med cherrytomater, hvidløg og friskkværnet peber.