Linseburger med tzatziki

Linseburger med tzatziki

Lækker vegetarisk burger med en skøn tzatziki til - en burger behøver ikke nødvendigvis indeholde kød. Prøv f.eks. denne lækre vegetarudgave med en linsebøf.

(2 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Dryppe- og trækketid: ca. 20 min.
  • Stegetid: 15 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 300 g kogte linser (100 g rå, grønne eller brune)
  • 1 løg (fintsnittet)
  • 1 fed hvidløg (fintsnittet)
  • 1 spsk olie
  • 1 burgerbolle (eller 2 skiver lyst brød uden skorpe)
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • ½ tsk stødt chili
  • salt og peber
  • Endvidere:
  • 2 burgerboller eller focacciabrød
  • grøn salat
  • Tzatziki:
  • ½ liter yoghurt naturel
  • ½ agurk
  • 125 g cherrytomater (i halve)
  • 1 fed hvidløg (knust)
  • salt og peber

  1. Svits løg og hvidløg bløde i olie og kom dem i en foodprocessor sammen med de afdryppede linser og brød.
  2. Kør det til mos og tilsæt krydderier.
  3. Smag til med salt og peber og form massen til 2 bøffer. Steg dem på en pande med lidt olie 3 5 min. på hver side.
  4. Anret i letristede boller med salat og tzatziki: Hæld yoghurten i et kaffefilter i en sigte og lad den dryppe af mindst 20 min.
  5. Flæk agurken og skrab kernerne ud. Snit den i skiver, vend dem i en skål med ¼ tsk salt og lad dem trække 20 min.
  6. Tør dem og vend dem i den afdryppede yoghurt sammen med cherrytomater, hvidløg og friskkværnet peber.