Lun kartoffelsalat

Lun kartoffelsalat med asparges, radiser, friske ærter og mynte

En mættende kartoffelsalat, som skal spises når kartoflerne er allerbedst.

4

Total:30 minutter

Ingredienser

  • 600 g kartofler
  • 1 lille bundt friske grønne asparges
  • 1 lille bundt radiser i skiver
  • 300 g friske ærter i bælg
  • 1 bakke ærteskud
  • 1 lille bundt frisk mynte
  • Dressing:
  • 1 stor spsk dijonsennep
  • 1 stor spsk honning
  • 2 spsk eddike eller citronsaft
  • havsalt
  • 1 – 1 ½ dl olivenolie

Sådan gør du

  1. Bring kartoflerne i kog i en gryde med rigelig salt, og lad dem koge i 6-8 minutter alt efter størrelse. Lad dem ligge og trække i vandet et kvarters tid, mens du gør resten klar.
  2. Skær den nederste tredjedel af aspargesene af, og kassér enderne. Læg aspargesene i en sigte, og overhæld dem med kogende vand. Bælg ærterne, og overhæld også dem med kogende vand.
  3. Hak mynten mellemfint, og lav dressingen ved at blande sennep, honning, eddike og havsalt. Tilsæt olien, til den har den ønskede konsistens. Tag kartoflerne op af vandet, og dup dem tørre.
  4. Del dem i halve eller kvarte, og vend med asparges, radiser, ærteskud, friske ærter og honning-sennepdressingen. Server lun eller kold.