Opskrift på lynstegte grøntsager

Lynstegte grønsager med spirer, chili og koriander

4

Ingredienser

  • 4-6 små Bok Choy kål-hoveder (kan købes i velassorterede supermarkeder og thai-supermarkeder)
  • 2 gulerødder
  • 2 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1½ tsk finthakket chili (mellemstærk chili)
  • 50 g bønnespirer
  • 2 spsk soja( for eksempel Tamari)
  • 1½ spsk østerssauce
  • saften af 1 lime
  • 1 tsk sukker
  • lidt salt
  • 1½ spsk sesamfrø.
  • Tilbehør: kogte jasmin ris

Sådan gør du

  1. Halver de små kålhoveder (hvis de er store, skæres de i kvarte). Snit gulerod, skalotteløg og hvidløg i tynde strimler.
  2. Woksteg gulerødder og skalotteløg i lidt olie 1-2 min., tilsæt hvidløg og Bok Choy og steg fortsat 1-2 min. Tilsæt chili og bønnespirer og steg et minut. Krydr dine lynstegte grøntsager med Tamari, østerssauce, limesaft, sukker og salt. Rist sesamfrø på en tør pande nogle minutter, og brug det som drys på grøntsagerne.
  3. Server de lynstegte grønstager med friske koriander, en portion kogte jasminris, og eventuelt en chilisauce eller chili-olie i en lille skål ved siden af.

TIP

Hvis du ikke kan skaffe Bok Choy, så køb et lille spidskål, skær lidt af stokken i bunden og kasser den. Halvér kålen, og skær hvert halve kålhoved i fire stykker på langs, så de bliver holdt sammen af stokken.