Majspandekager med grillet kylling, guacamole og bagte peberfrugter
Lækre madpandekager "mexican style" – et sikkert hit hos både børn og voksne.
Total:40 minutter
Ingredienser
- Pandekager:
- spsk hvedemel
- 100 g majsmel (ca. 2 dl)
- ½ tsk groft salt
- 2 ½ dl mælk
- 3 æg
- 25 g smør til stegning
- Guacamole:
- 2 modne avocado
- saft fra 1 lime
- 1 finthakket fed hvidløg
- 1 lille håndfuld grofthakket koriander
- en finthakket sød chili, hvis du vil have lidt bid
- ca ¼ tsk havsalt
- Bagte peberfrugter:
- 1 gul peberfrugt
- 1 rød peberfrugt
- 1 fed hvidløg i tynde skiver
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk balsamicoeddike
- havsalt
- Grillede kyllingefileter:
- 4 kyllingefileter
- lidt olivenolie
- salt og peber
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Bland majsmel, hvedemel og salt og pisk æggene i. Tilsæt mælken, rør pandekagedejen glat og lad den hvile koldt i 1 time.
- Skær peberfrugterne i stave, og læg dem i et ovnfast fad. Dryp med olivenolie, eddike og salt,
- og læg hvidløgsskiverne ved. Bag peberfrugterne i ovnen i ca 45 min.
- Mos avokadoerne med en gaffel til en grov mos, og bland med resten af ingredienserne til guacamolen.
- Pensl kyllingefileterne med lidt olivenolie, og steg dem på en varm grillpande ca 3-4 min. på hver side. Lad kyllingen hvile, imens du bager pandekagerne på panden i lidt smør – brug ca 3 spsk dej til hver pandekage.
- Server de lune pandekager med kyllingebryst i skiver, lidt bagt peberfrugt og en god skefuld guacamole ved.