Medaljer med flødeskum og frugtgelé

Medaljer med flødeskum og frugtgelé

Opskrift på hjemmelavede medaljer lavet på mørdej, toppet med glasur og fyldt med flødeskum.

(4-5 stk.)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Hviletid: 1 time
  • Bagetid: ca. 15 min.
  • Den rå dej er fryseegnet
  • Ingredienser:
  • 175 g hvedemel
  • 125 g smør
  • 1 lille æg
  • Glasur:
  • 75 g flormelis
  • 2 tsk kogende vand
  • 1½ dl piskefløde (flødeskum)
  • 4-5 tsk frugtgelé
  • Pynt:
  • citronmelisse

  1. Mørdej: smuldr mel ogsmør sammen (evt. i enfoodprocessor). Samlmed et lille æg. Læg dejeni køleskab i 1 time,rul den ud og stik 8-10runde kiks ud af den.
  2. Læg dem på bagepapirog bag dem svagt lysebruneved 175 grader ica. 15 min.
  3. Rør glasuraf flormelis og lidt vandtil passende konsistens.Pynt halvdelen af kiksenemed glasur.
  4. Samlmedaljerne lige før servering.Pisk flødeskum,læg det på resten afkiksene, og læg en kiksmed glasur oven påhver.
  5. Sæt en klat gelépå toppen og pynt medcitronmelisse.