Opskrift på minestronesuppe

Minestrone

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    480 Kcal
  • Fedt:
    20 %
  • Protein:
    31 %
  • Kulhydrat:
    49 %

4

Ingredienser

  • 2 spsk olivenolie
  • 300 g skinkesmåkød i små tern
  • 1 hakket løg
  • 2 store snittede gulerødder
  • 2 stilke snittet bladselleri
  • ½ groftsnittet spids- eller savoykål
  • 1 dåse hakkede tomater, evt. øko
  • 8-9 kraftig grøntbouillon
  • 1-2 laurbærblade
  • et par persillekviste
  • en kvist oregano eller merian
  • 2 courgetter i tern eller strimler
  • 75 g små-pasta f.eks. penne
  • 1 dåse afdryppede hvide bønner
  • salt, friskkværnet peber.
  • Servering:
  • 16 grissini.

Sådan gør du

  1. Varm olien i en gryde og sautér skinkekød og løg heri under omrøring.
  2. Tilsæt gulerødder, bladselleri og kål og rist yderligere et par minutter, før tomater, bouillon, laurbærblade og persillekviste kommes i gryden, og suppen snurrer en lille halv times tid.
  3. Tilsæt courgetter, pasta og bønner, og lad suppen snurre videre, til courgetter og pasta er møre, spæd evt. med yderligere bouillon til passende konsistens og smag så suppen til med salt og peber, før den serveres med grissini.