Miniburgere med løgkompot og gorgonzola
Supergode, små snackburgere, som er umulige ikke at elske. Den syrligsøde løgkompot og den skarpe karakteristiske gorgonzola er en perfekt kombination.
Miniburgere til 4 personer
Total:45 minutter
Ingredienser
- 4 mini-burgerboller, køb dem eller find opskriften her: Mini-burgerboller
- 6 store rødløg
- 2 spsk smør
- 1 dl lagereddike
- 4 spsk sukker
- 2 spsk flydende honning
- frisk timian.
- 500 g hakket oksekød
- 1 spsk dijonsennep
- 2 spsk hakkede kapers
- 2 spsk frisk hakket timian
- 3 spsk olivenolie
- salt og peber.
- Fyld:
- 1 bakke skyllet rucola
- mayonnaise til at smøre med
- ca. 250 g blød gorgonzola eller anden god ”blå” ost.
Sådan laver du mini-burgere
- 1. Skræl løgene, halvér dem og skær dem i tynde skiver. Smelt smørret i en gryde og svits ved svag varme et par min. Tilsæt eddike, salt og sukker.
- 2. Lad kompotten stå under låg i ca. tyve min ved mellemsvag varme. Tilsæt honning og timian, og lad og simre videre til løgene er bløde. Smag evt. til med salt.
- 3. Rør oksekødet med de øvrige ingredienser, form små bøffer, og steg et par min. Vend bøffen og læg et stykke gorgonzola på toppen af bøffen, så den bliver smeltet.
- 4. Del bollerne og rist dem. Smør med god mayonnaise, læg lidt rucola, derefter den varme gorgonzola-bøf og afslutningsvis en klat løgkompot. Spis med det samme.
- Prøv også grillet brød med varmrøget laks og ricotta-ost