Rugfoccacia med avocado, tomat og mozarella og rød pesto
En sundere udgave end det traditionelle, hvide foccacia. Der er brød nok til 6-8 sandwiches. Frys derfor brødet ned, hvis ikke det bliver brugt samme dag.
6
Ingredienser
- Rugfoccacia:
- 5 dl lunkent vand
- 10 g gær
- 1 spsk salt
- 100 durummel
- 200 g hvedemel
- 300 g rugmel
- evt. rosmarinkviste
- Nem, rød pesto:
- Ca. 150 g semitørrede tomater
- 75 g parmesan
- 50 g ristede solsikkekerner
- 1 dl olivenolie.
- Fyld:
- 1 moden avocado, beregn ca. ½ per sandwich
- 2-3 tomater, i skiver
- 1 pose (125 g) mozzarella, beregn ca. ½ per sandwich
- frisk basilikum.
Sådan laver du rugfoccacia:
- Rør gær og salt ud i det lunkne vand, og til sæt rugmelet. Lad dejen stå i et kvarter. Tilsæt durummel og to tredjedele af hvedemelet. Ælt dejen grundigt – helst 8-10 min, gerne på en røremaskine til den er blød, smidig og blank. Lad den hæve i en skål under et fugtigt klæde mindst 6 timer eller natten over.
- Beklæd en bradepande med bagepapir og "vælt" dejen ud i bradepanden og bred den ud, så den dækker hele pladen. Prik huller i dejen med fingrene og tryk evt. nogle friske rosmarinkviste ned i dejen. Tænd ovnen på 230 og lad dejen efterhæve den tid det tager at varme ovnen op. Bag brødet i ca. 20 min på midterste rille i ovnen. Tag det ud og lad det køle af på en rist. Del det i stykker på ca. 12x15 cm.
- Lav pestoen ved at blende solsikkekerner, semi-tørrede tomater, parmesan og olie til konsistensen er cremet. Tilsæt evt. kogende vand, hvis den er svær at blende.
- Skær brødstykkerne over på tværs, smør hver side med rød pesto og fyld med skiver af avocado, mozzarella og tomat. Top med et par friske basilikumblade og læg sammen.
- Prøv også middelhavsruller med hummus