Moussaka med aubergine og oksekød

Moussaka med aubergine og oksekød

Grækerne spiser typisk deres musaka eller moussaka med græsk salat, brød og ren youghurt til.

Moussaka til 4 personer

Total:1 time 15 minutter

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 1 spsk salt
  • 2 dl rapsolie til fritering
  • 400 g hakket oksekød
  • 1 løg, finthakket
  • 800 g modne tomater, i tern
  • 2 æg
  • Bechamelsauce:
  • 70 g smør
  • 90 g hvedemel
  • 6 dl sødmælk
  • 2 æg
  • salt og peber
  • 150 g mild ost, revet

Sådan laver du moussaka

  1. Auberginer: Skær auberginerne i skiver a 1-1,5 cm, drys med salt, og lad dem trække så længe som muligt. Det fjerner den bitre smag. Tør auberginerne med køkkenrulle, og fritér dem, til de har taget farve, ca. 5 min. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. 
  2. Kødsauce: Steg løgene bløde, tilsæt oksekød, og sautér. Tilsæt tomaterne. Lad saucen simre i ca. 10 min, køl den lidt af, og rør æggene i.
  3. Bechamelsauce: Smelt smørret i en gryde. Tilsæt melet, og pisk godt. Tilsæt mælk, og pisk saucen igennem. Lad simre ca. 10 min, til melsmagen er forsvundet. Smag til med salt og peber. Rør æggene i saucen, når den er kølet lidt af.
  4. Sådan samler du en moussaka: Læg skiftevis et lag kødsovs og et lag auberginer i en bradepande, og hæld til sidst bechamelsaucen over. Fordel osten på toppen.Bag i en 200 grader varm ovn i ca. 30 min, til den har taget farve.