Muslinger med kokosmælk og risnudler
Thai-style. Muslinger har det godt i selskab med citrongræs, chili og ingefær.
4
Ingredienser
- 250 g risnudler
- 1 fed hvidløg
- 1 stykke ingefær på str med en tommelfinger
- 4 citrongræs
- 2 tsk karry
- 1 stort løg
- 1 spsk neutral olie
- 1 dåse kokosmælk
- 2 spsk fishsauce
- 1 kg blåmuslinger, renset og gået efter
- Til servering:
- 150 g sugar snap ærter
- 1-2 chili
- 1 håndfuld frisk koriander
- 1 lime
Sådan laver du muslinger
- 1. Kog risnudlerne efter pakkens anvisning og skyl dem grundigt med koldt vand, så de ikke klistrer.
- 2. Hak hvidløg og ingefær fint. Skær toppen af citrongræs og fjern de yderste blade. Hak det inderste af citrongræsset fint. Snit løget i strimler.
- 3. Varm olien i en gryde. Kom hvidløg, ingefær og citrongræs i sammen med karry og løg og svits det sammen i et par min ved middelvarme. Tilsæt kokosmælk og Fish Sauce og kom muslingerne i. Kom låg på og skru ned for varmen. Lad muslingerne simre i 2 min, vend rundt i dem, så suppen bliver fordelt omkring dem og giv dem 2 min mere under låg.
- 4. Smag om suppen er salt nok og kom evt. mere Fish Sauce i (i stedet for salt). Kom risnudlerne i suppen og varm dem igennem, mens det hele vendes sammen med sugar snap ærter. Servér med hakket chili, koriander og lime.