wok med oksekød

Nem wok med oksekød, savojkål og rød peber

Kål er genialt i wokretter, da det giver en god fylde og kan tåle den høje varme.

4

Ingredienser

  • ½ savojkål
  • 400 g oksekød i strimler
  • 2 gulerødder
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 løg
  • jordnøddeolie
  • fiskesauce
  • saft af 1 lime
  • Tilbehør:
  • kogte nudler
  • Marinade:
  • 1 stykke ingefær, ca. 5 cm
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk akaciehonning
  • 2 spsk soja
  • 1 spsk æbleeddike
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • Til servering:
  • ristede sesamfrø
  • koriander
  • lime i både

  1. Sådan gør du: Snit kålen fint, og stil til side. Pisk alle ingredienserne til marinaden sammen, og mariner kødet heri. En time eller længere. Skræl gulerødderne, og skær dem i strimler. Vask peberfrugten, og skær den i strimler. Tag skrællen af løget, og halver det. Skær det i strimler på langs. Varm olien op i en wok. Lynsteg kødet, og stil det til side på en tallerken. Kom herefter grønsagerne i lidt ad gangen. Kom kødet tilbage, og vend sammen. Smag til med fiskesauce og lime. Server med koriander og ristede sesamfrø og spis med kogte nudler til.
  2. Tip! Du kan erstatte savojkål med hvidkål.