Nem wok med oksekød, savojkål og rød peber
Kål er genialt i wokretter, da det giver en god fylde og kan tåle den høje varme.
4
Ingredienser
- ½ savojkål
- 400 g oksekød i strimler
- 2 gulerødder
- 1 rød peberfrugt
- 1 løg
- jordnøddeolie
- fiskesauce
- saft af 1 lime
- Tilbehør:
- kogte nudler
- Marinade:
- 1 stykke ingefær, ca. 5 cm
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk akaciehonning
- 2 spsk soja
- 1 spsk æbleeddike
- 2 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- Til servering:
- ristede sesamfrø
- koriander
- lime i både
- Sådan gør du: Snit kålen fint, og stil til side. Pisk alle ingredienserne til marinaden sammen, og mariner kødet heri. En time eller længere. Skræl gulerødderne, og skær dem i strimler. Vask peberfrugten, og skær den i strimler. Tag skrællen af løget, og halver det. Skær det i strimler på langs. Varm olien op i en wok. Lynsteg kødet, og stil det til side på en tallerken. Kom herefter grønsagerne i lidt ad gangen. Kom kødet tilbage, og vend sammen. Smag til med fiskesauce og lime. Server med koriander og ristede sesamfrø og spis med kogte nudler til.
- Tip! Du kan erstatte savojkål med hvidkål.