Nødde-oliven-bøffer og nem tomatsalat
Få en god og proteinrig aftensmad med bøffer og tomatsalat.
Næringsindhold
- Energi pr. person:400 Kcal
4
Ingredienser
- 600 g hakket oksekød (max 10%) eller lammekød
- 50 g grønne oliven
- 30 g hasselnødder
- 3 stilke frisk rosmarin
- salt og peber
- olivenolie til stegning.
- Tomatsalat:
- 600 g modne tomater eller 3 bakker cherrytomater
- 1 rød/gul eller orange peberfrugt
- 1 bundt frisk basilikum
- 1 lille salatløg eller rødløg
- 1 mozzarella light, 125 g (hvis den er helt umulig at finde, så køb den almindelige)
- 20 g olivenolie
- 20 g pesto
- 1 spsk rød balsamicoeddike
- saften fra 1 limefrugt
- 3 spsk vand
- 100 g hindbær eller blåbær.
Sådan laver du nødde-oliven-bøffer med tomatsalat
- Rør kødet med hakkede nødder, hakket oliven, finthakket rosmarin, salt og peber.
- Form dem til fire bøffer og grill dem eller steg dem på en pande i olivenolie.
- Skær tomaterne i skiver eller i halve og læg dem på et fad. Skær peberfrugten i strimler og pluk blade af basilikum. Skær løget i tynde skiver, og hak mozzarella fint. Bland det hele.
- Lav en dressing af olie, pesto, balsamico, limesaft og vand. Hæld det over salaten. Pynt med friske hindbær.
- Se også opskrift på spidskålsslaw.