Opskrift på nødde-oliven-bøffer

Nødde-oliven-bøffer og nem tomatsalat

Få en god og proteinrig aftensmad med bøffer og tomatsalat.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    400 Kcal

4

Ingredienser

  • 600 g hakket oksekød (max 10%) eller lammekød
  • 50 g grønne oliven
  • 30 g hasselnødder
  • 3 stilke frisk rosmarin
  • salt og peber
  • olivenolie til stegning.
  • Tomatsalat:
  • 600 g modne tomater eller 3 bakker cherrytomater
  • 1 rød/gul eller orange peberfrugt
  • 1 bundt frisk basilikum
  • 1 lille salatløg eller rødløg
  • 1 mozzarella light, 125 g (hvis den er helt umulig at finde, så køb den almindelige)
  • 20 g olivenolie
  • 20 g pesto
  • 1 spsk rød balsamicoeddike
  • saften fra 1 limefrugt
  • 3 spsk vand
  • 100 g hindbær eller blåbær.

Sådan laver du nødde-oliven-bøffer med tomatsalat

  1. Rør kødet med hakkede nødder, hakket oliven, finthakket rosmarin, salt og peber.
  2. Form dem til fire bøffer og grill dem eller steg dem på en pande i olivenolie.
  3. Skær tomaterne i skiver eller i halve og læg dem på et fad. Skær peberfrugten i strimler og pluk blade af basilikum. Skær løget i tynde skiver, og hak mozzarella fint. Bland det hele.
  4. Lav en dressing af olie, pesto, balsamico, limesaft og vand. Hæld det over salaten. Pynt med friske hindbær.
  5. Se også opskrift på spidskålsslaw.